Bashan 200 problem z odpalaniem pomocy !!
-
- Quad:: Bashan 200 i buggy 200
- Imię: Bartosz
Bashan 200 problem z odpalaniem pomocy !!
Witam kupilem trzy dni temu bashana. Przejechalem okolo 40 km i wczoraj wieczorem przed brama puscilem sprzeglo bo myslalem ze jest luz a byla 1 no i zgasł. Od tamtego czasu nie pali. Kreci rozrusznikiem ale tylko slychac glos jakby wiatrak sie krecil. A sprawdzilem i rozrusznik dziala. Tak jakby cos nie zazebialo. ? Pomoze mi ktos ? A druga sprawa to kierownica. Na postoju czuc lekki luz kierownicy w prawo i wlewo tak okolo 2 cm sie rusza. Co przeszkadza jak jedzie sie szybciej bo quadem buja. Poradzi ktos ktora srubke dokrecac zeby zniwelowac luzy.
Jestem nowy przepraszam za jakiekolwiek błedy w temacie.
Jestem nowy przepraszam za jakiekolwiek błedy w temacie.
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: Bashan 200 problem z odpalaniem pomocy !!
Jeśli nie kręci wałem, to prawdopodobnie uszkodziło się sprzędło kierunkowe rozrusznika - częsta przypadłość. Luzy na kierownicy to prawdopodobnie przyczyna zużytych końcówek drążków kierowniczych.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
-
Kolego a mozesz dac gg lub numer telefonu bo mam ze trzy pytania do ciebie jak znasz sie w temacie bede bardzo wdzieczny
-
Jeszcze jedno co jeśli odkrecilem to i ten bendix (sprzeglo kierunkowe rozrusznika) kreci mi sie w dwie strony ( a powinno chyba w jedna ) i do tego jeszcze jak krece tym bendiem to kolo magnesowe stoi nie kreci sie .. Da sie to zrobic ?
- Marines
- Moderator
Da się. Musisz wymienić owo sprzęgło kierunkoowe. W sumie możesz spróbować wymienić same sprężynki, ale może być problem znaleźć odpowiedni rozmiar i odpowiednio mocne.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
-
Odkrecilem dekiel i za kolem magnetowym jest zebatka ktora kreci rozrusznik i niewiem to chyba jest bendix. Teraz pytanie. Jak krece reka ta zebatke to kolo magnesowe sie nie rusza a pozatym ta zebatka kreci sie wdwie strony powinno byc tak ?
Powie mi ktos jezeli to wina bendixa to z bashanowskiego zrobie cos jeszcze ? Da sie wymienic te takie tulejki czy jest nierozbieralny ten bendix ?
Powie mi ktos jezeli to wina bendixa to z bashanowskiego zrobie cos jeszcze ? Da sie wymienic te takie tulejki czy jest nierozbieralny ten bendix ?
- Marines
- Moderator
Napisałem Ci post wyżej...