Siemanko wam .
Mam problem z quadem bashan 200 .
Gdy wsiadam z rana na quada nierozgrzanego odpala bez zarzutów, obroty 1,5 tyś , wszytko normalnie chodzi , gdy rozgrzeje silnik , jadę się przejechać . Dopiero historia zaczyna się gdy wyjeżdżam na drogę i gdzieś 100 metrów przejadę , dodaje mu cały gaz jadę jakieś 60 km/h , a następnie zwalniam powoli i potem puszczam całkowicie palec z gazu , quad się dusi-strzela , na nie równych obrotach chodzi i po chwili gaśnie, jakby łapał lewe powietrze , lub paliwa nie dostawał .
WYMIENIŁEM:
*Króciec łącznik gaźnika był zniszczony guma była popękana i myślałem że to jest wina i łapie lewe powietrze a następnie gaśnie
http://allegro.pl/krociec-lacznik-gazni ... 77731.html
*Nowy stożkowy filtr powietrza
*świece NGK
*filtr paliwa , razem z nowymi wężykami (paliwo leci do gaznika w mgnieniu oka)
-bak, Gaznik-dysze wyczyściłem
I NADAL TO SAMO nie mam już pomysłów , quad w dobrym stanie dopiero jak się nim szybko przejedzie to przerywa a następnie gaśnie , jeżeli od razu dam mu na maksa ssanie to chodzi przez 15 s i potem gaśnie
Proszę o pomoc , Z góry dzięki
Bashan 200 cc nie wiem co się dzieje
Re: Bashan 200 cc nie wiem co się dzieje
spróbuj podnieśc iglice na maxa i zobaczysz
jest podniesiona na maxa
spróbuj jeszcze zmienić przerwę na świecy najprawdopodobniej morze być za duża miałem tak przy krosie ale morze też być za mały luz na zaworze ssącym i jak się nagrzeje to się nie domyka
Tao fourcraft
Witam chciałbym się zapytać co może mi stukać w quadzie przy silniku tak mi delikatnie dzwoni z prawej strony gdzie jest taka czarna obudowa