atv 110 problem z gaźnikiem
atv 110 problem z gaźnikiem
Witam, posiadam Chińskiego quada 110.
Quad stał rozebrany tydzień, złożyłem odpaliłem. I pojawił się pewien problem... Quad odpala tylko i wyłącznie na ssaniu [nawet gdy jest nagrzany], gdy po odpaleniu wyłączę ssanie quad gaśnie lecz można mu od razu dać gazu aby podtrzymać go przy życiu... Miał ktoś taki przypadek albo wie jak to naprawić?
dodam że kupiłem nowy gaźnik ponieważ myślałem że to jego wina.
Quad stał rozebrany tydzień, złożyłem odpaliłem. I pojawił się pewien problem... Quad odpala tylko i wyłącznie na ssaniu [nawet gdy jest nagrzany], gdy po odpaleniu wyłączę ssanie quad gaśnie lecz można mu od razu dać gazu aby podtrzymać go przy życiu... Miał ktoś taki przypadek albo wie jak to naprawić?
dodam że kupiłem nowy gaźnik ponieważ myślałem że to jego wina.
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Re: atv 110 problem z gaźnikiem
A wyregulowałeś ?
Próbowałem lecz nie wiem do końca jak, dodam że świeca jest okopcona po każdym odpaleniu na ssaniu.
- Paweł_wawa
- Quad:: Can - am Outlander 570 Pro + T, Can-am Outlander L 450
Na początek poczytaj w necie o regulacji wstępnej, tego się nie przekłada bez wstępnej chociaż regulacji. Tak na szybko wkręt regulacji składu mieszanki do końca wkręć a potem odkręć jeden obrót, wkręt zderzaka przepustnicy odkręć tak, żeby się zamknęła a potem wkręć jeden obrót żeby się nieco uchyliła. Powinien odpalić a resztę doczytaj.
pzdr
pzdr
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Dokładnie poczytaj jak wyregulować już kolega podpowiedział.
Quad normalnie odpala na ssaniu, na wolnych działa normalnie lecz gdy wyłączę ssanie od razu gaśnie... Gaźnik wymieniony, próbowałem regulować lecz bez skutku. Świeca nowa, instalacja nowa. Jakieś pomysły?
- Paweł_wawa
Jak regulowałeś? Co się dzieje jak dodajesz gazu?
pzdr
pzdr
Na ssaniu gaśnie lecz to chyba normalne bo nie dostaje powietrza, a jak wyłącze ssanie to od razu gaśnie
- Paweł_wawa
Na ssaniu gaśnie jak dodasz gazu? wtedy dodajesz mu powietrza a więc zubażasz mieszankę, pływak sprawdzałeś?
pzdr
pzdr