arctic cat czy jakas honda ?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
kolopeter

arctic cat czy jakas honda ?

Post autor: kolopeter » śr 18 mar, 2009

witam.
pierwszy quadzik :)
spodobal mi sie arctic cat 500 ka(2007), niestety malo info o catach na forum. w zasadzie znalazlem jeden konkretny post. do hondy to mam moze z kilometr do serwisu :)
z tego co wiem arctic cat ma jeszcze biedny serwis , wiec czy moze lepiej ostudzic zapal i szukac hondy, czy ryzykowac i wziac cata. no i czy na pierwszy quadzik to 500ka nie jest zbyt mocna ??? na karku 33 latka, hobby trzeba szukac :)

a tu fajny filmik, pomaga zdecydowac sie , czy sport , czy bloto:)
filmik

Awatar użytkownika
Piroman
Lucky ATV Team
Kontakt:

Post autor: Piroman » pt 20 mar, 2009

Moja żonka jeżdzi na właśnie takim Arcticu. Zrobiła nieco ponad 1000km. Z serwisem, przynajmniej u nas (okolice Szczecina) jest faktycznie krucho, ale jak dotąd nie był potrzebny. Zresztą 500ka jest na gaźniku i obsługę bez żadnych problemów prowadzi mi znajomy mechanik. Jeśli szukasz sportowych wrażeń to nie ten adres - Arctic 500 bardzo powoli się zbiera co z kolei jest zaletą dla początkujących bez "ułańskiej" fantazji. Jeśli chodzi o przeprawy - geniusz. Moc wystarczająca, ale prześwit - cudo. Na potwierdzenie powiem Ci, że mój kumpel (GTELL) właśnie wczoraj zakupił sobie Arctica tyle, że 700. Co do Hondy nie chcę się wypowiadać gdyż znam je tylko ze wspólnych ustawek, a to za mało, żeby zabierać głos.

kolopeter

Post autor: kolopeter » pt 20 mar, 2009

czy nie kupil moze w rapi na orla bialego.
gdzie w szczecinie lub okolicach mozna kupic jakies uzywki , bo tak narazie to sledze tylko alledrogo.
i jak wyglada serwis polarisa ?

Awatar użytkownika
Piroman
Lucky ATV Team
Kontakt:

A wogóle to spojrzałem na twój profil i widzę, że jesteś z miasta stołecznego Szczecina, w dodatku z najlepszego rocznika :ok:.
kolopeter

czy nie kupil moze w rapi na orla bialego
nie
na pw wrzucę ci mój tel, jak chcesz to zadzwoń, co w temacie jest mi wiadome to ci powiem, bo nie lubię dużo pisać. Jeśli chodzi o polarisa to na forum jest w porzo koleś Tede74 i musisz z nim pogadać. On ma salon i serwis w Grzędzicach pod Stargardem i właśnie u niego serwisujemy swoje quady
Ostatnio zmieniony pt 20 mar, 2009 przez Piroman, łącznie zmieniany 1 raz.

kolopeter

dzieki. narazie musze sie zdecydowac co chce, bo za kazdym razem co wejde w net , to chce cos innego:) a to grizzly, rincona , jakiegos polara i tak patrze i patrze. ktos ma uzywki w szczecinie ? tak ,zeby podejsc dotknac itd.
ps . a rocznik przedni , przedni, nastepny juz byl troszku gorszy :)

Awatar użytkownika
Piroman
Lucky ATV Team
Kontakt:

Jak postawisz dobrą flaszkę, to można pomyśleć co się da zrobić, żeby pooglądać na żywca kilka marek :D

kolopeter

bylem dzis w kobylance nad miedwiem. ladnie odpicowali ten deptak.
sprawa sie rozchodzi o to, ze chcialbym zmiescic sie w okolicach 15tu,ale jak patrze, to problem zamknac sie w 25ciu tysiakach. ze nie wspomne o kobitach :) i ich pytanie "ILE? "

ps. kto jezdzi na grizzly kolo ustowa????

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”