ARCTIC CAT 500 TBX

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Meda77
Kontakt:

ARCTIC CAT 500 TBX

Post autor: Meda77 » ndz 07 cze, 2009

Witam Mam Arctica 500 tbx z 2002r. Zauważyłem niedawno luzy za przekładni kierowniczej
dosłownie może milimetr góra dwa ale odczuwam je szczególnie zjeżdżając ze wzniesień trzeba mocno trzymać kierownicę. Czy istnieje możliwość zlikwidowania go bez zakupu nowej przekładni lub czy można ją w jakiś sposób zregenerować ? A jeżeli nie to ile mogłaby kosztować taka zabawa jeżeli wchodziłby w grę zakup owej zwrotnicy i czy w ogóle jest możliwość zakupienia tej części bo wiem że z częściami do tej marki jest krucho:(
Pozdrawiam wszystkich i proszę o wsparcie :)

dzidzius35

Re: ARCTIC CAT 500 TBX

Post autor: dzidzius35 » wt 27 kwie, 2010

Nie określiłeś dokładnie jakie te luzy ale podejrzewam że te same co u mnie,też takie 1-2mm,przekładia kierownicza to nic innego jak pionowa rura kręcaca siew dwóch :łożyskach: i z reguły zawodzi to górne ,łożysko to jest nim bardziej z nazwy bo są to dwa wykonane z tworzywa półksiężyce i to one sie wycierają i robią luzne,ja je nieco na styku zeszlifowałem że by się więcej zacisły i dodatkowo owinołem je na zewnątrz czymś cienkim że by obudowa też je mocniej zacisła,smaru nie załować,potem się troche ciężko kreciło ale już jest dobrze,co ciekawe,jeden orginalny taki półksiężyc kosztuje 1,69 dolara ze stronki :arrow: http://www.brownsleisureworld.com/ ,powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”