Arctic Cat 400 zimny nie wkręca się, cieknie płyn.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
grzesiek194
Quad:: Arctic Cat 400 2001r

Arctic Cat 400 zimny nie wkręca się, cieknie płyn.

Post autor: grzesiek194 » czw 29 sie, 2013

Witam wszystkich, ponieważ jest to mój pierwszy post i temat na tymże forum do chwili obecnej nie miałem problemów z maszyną. Więc tak, posiadam Arctica 400 4x4 2001r. Mam go dwa lata wszystko śmigało jak należy teraz dopadł mnie problem taki że quad odpala normalnie od dotknięcia startera na wolnych obrotach pracuje pięknie ale gdy jest zimny świeżo po odpaleniu za cholerę nie wkręci się na obroty, przerywa jak by mu prąd odcinało, co najlepsze jak się rozgrzeje pracuje jak marzenie, można jeździć do woli, jaka może być przyczyna? Świeca nowa, gaźnik czyszczony filtr również, moduł i regulator napięcia w porządku.
I drugi problem pod pompą wody w karterze silnika jest wkręcony jakiś odpowietrznik i tymże właśnie ustrojstwem od jakiegoś czasu sączy mi się płyn chłodniczy, jaka przyczyna wie ktoś?

P.S trochę naprawiam ale teraz ten quad mnie rozkłada nie mam pojęcia co może być, zrobiło się to z dnia na dzień

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”