Łańcuch czy wał kardana?
mesel, pewnie łańcuch Ci się rozciąga lub coś takiego. Narzekałem podobnie jak Ty dopóki nie założyłem pożądnego łańcucha wraz z zębatkami. Prawda że łańcuch kosztował 100% więcej niż inne, ale juz przeleciał około 600km bez naciągania, i nie ma żadnych oznak zużycia. Praktycznie nawet go nie myje, od czasu do czasu smaruje i to wszystko
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...
odpalając potwora
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
kokos , mój łańcuch wytrzymał 1700 (!!!!) km ale to tylko dlatego że go regularnie , w zasadzie po każdym jeżdżeniu myłem i smarowałem xeramicem. Łańcuch sam w sobie jako napęd mi nie przeszkadza ale jego konserwacja tak bo należę do leniwych.
Teraz będe zamawiał zębatki ( mam nadzieję że uda mi się je dostać ) już firmowe i łańcuch d.i.d. wyższej klasy. Zobaczymy jak to się sprawi.
Teraz będe zamawiał zębatki ( mam nadzieję że uda mi się je dostać ) już firmowe i łańcuch d.i.d. wyższej klasy. Zobaczymy jak to się sprawi.
Ja już przetestowałem pare łańcuchów włącznie z D.I.D.em, ogólnie niezły, choć teraz testuje inny, podobno jeszcze lepszy konserwacja denerwuje, to prawda szczególnie jesli jest się przyzwyczajonym do kardana, ja na początku dostawałem białej gorączki.
Do smarowania polecam pianke zamieniającą się w smar firmy Putoline. Dobra cena, bardzo dobra jakość i wydajność
P.S. Jaki Ty sprzęt teraz ujeżdźasz jeśli można spytać
Do smarowania polecam pianke zamieniającą się w smar firmy Putoline. Dobra cena, bardzo dobra jakość i wydajność
P.S. Jaki Ty sprzęt teraz ujeżdźasz jeśli można spytać
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
odpalając potwora
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=1099 ot takie cuś