Allroad 300 problem z akumulatorem

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
KacperLinhai
Quad:: Linhai Allroad Challenger 300

Allroad 300 problem z akumulatorem

Post autor: KacperLinhai » pn 19 paź, 2015

Witam mam problem z moim Allroadem 300 mianowicie pewnego dnia spalił bezpiecznik na przekaźniku pod siedzeniem, więc go wymieniłem. Następnego dnia chciałem odpalić quada i trochę pokręcił a za 2h już nie było wcale prądu w akumulatorze. Licznik się nie świecił. Więc wyjąłem akumulator próbowałem naładować ale się nie dało. Sprawdziłem miernikiem i okazało się ę akumulator jest rozwalony. Założyłem inny od skutera ale quad odpalił na minutę i nagle zgasł a na drugi dzień akumulator do wyrzucenia.
Także nie wiem co to może być prosił bym bardzo o pomoc.
Dodam, że akumulator nie miał nawet roku.
A w przeciągu roku regulator napięcia wymieniałem dwa razy.
Także naprawdę nie wiem co to może być.
Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
loonger81
Quad:: X8
Imię: Łukasz

Re: Allroad 300 problem z akumulatorem

Post autor: loonger81 » pn 19 paź, 2015

Moze kolego cos zle podłaczyłeś lub gdzies masz zwarcie. Osobiscie oddałbym quada w ręce jakiegos zaufanego mechanika co zna się na kabelkach.

KacperLinhai

Post autor: KacperLinhai » pn 19 paź, 2015

No właśnie mechanik wraca dopiero w sobotę. Ale nie sądzę żeby coś było źle podłączone bo to się stało nagle. Przed awarią quad jeździł normalnie z 3 mies nie był rozbierany od wymiany obudowy skrzyni biegów. Ale przyczyną tego chyba nie jest kabel zakręcony bez pośrednio do przekaźnika pod siedzeniem kabel plusowy bo oczko w ostatnim czasie po prostu się urwało a nie było zbytnio czasu żeby to profesjonalnie zrobić na nowym oczku.
Ale to chyba nie może być przyczyną, ponieważ zrobiłem to po tym pierwszy akumulator się rozwalił jak zakładałem drugi zobaczyłem że oczko jest prawie urwane i nie miałem ani oczka ani czasu żeby to dobrze zrobić.
Dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony pn 19 paź, 2015 przez KacperLinhai, łącznie zmieniany 1 raz.

KacperLinhai

Post autor: KacperLinhai » śr 21 paź, 2015

Witam, a czy posiada ktoś schemat instalacji elektrycznej do Allroad 300 lub cały service manual, ponieważ zastanawiam się nad zrobieniem nowej instalacji.
Prosiłbym o odp.

anusia12
Quad:: CF moto 300
Imię: Tomek

Post autor: anusia12 » ndz 20 mar, 2016

Witam, posiadam CF Moto 300 praktycznie nowy przebieg 10km problem jest z odpaleniem quada zwłaszcza zimą. Kręci idealnie lecz nie odpala po paru godzinach i wiecznym ładowaniu akumulatora odezwie się ale zaraz zgaśnie i z upływem czasu za 1555 razem uda się go odpalić i trzymać na wysokich obrotach jak się rozgrzeje to odpala z pierwszego strzału a jak jest zimny to jest jakaś masakra, odczucie jest takie że czuć paliwo i albo nie dostaje powietrza albo się zalewa. Co mogę zrobić by zapalał bez problemów????? Tomek.

Awatar użytkownika
darekp
Quad:: cf moto 500L
Imię: Darek

Post autor: darekp » ndz 20 mar, 2016

przeczyścić fajkę i świece. Sprawdzić po paru godzinach czy napięcie w aku jest takie samo. Bo jeśli inne to znaczy, ze coś prąd zabieram i nie ma siły oraz prądu. To na sam początek.
Bo on zapala czy nie? A może skądś paliwo ucieka i dlatego nie chce odpalić?

anusia12
Quad:: CF moto 300
Imię: Tomek

Post autor: anusia12 » ndz 20 mar, 2016

Dzięki za zainteresowanie, to wygląda tak jak coś by mu brakowało np: ssania lub powietrza bo paliwo dochodzi, jak już po jakimś czasie odpali i się rozgrzeje silnik to potem zapala za pierwszym razem. Ten problem występuję tylko jak jest zimno tak jak teraz jest około 6 stopni bo jak są temperatury minusowe to jest jeszcze gorzej......

Awatar użytkownika
darekp
Quad:: cf moto 500L
Imię: Darek

Post autor: darekp » ndz 20 mar, 2016

jeśli to wtedy gdy jest zimno, i potem na jakiś czas jest ok to wg mnie wygląda na slaby akumulator który się rozładowuje. Może jest za słaba moc właśnie aby zakręcić porządnie. Kolega miał bardzo podobny przypadek i u niego właśnie aku się okazał przyczyna. gdy trochę postoi w chłodny to zobacz ile akumulatorek ma volt. Zwykły miernik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”