Łaczność
a jak wciskasz przycisk nadawania masz go na kierownicy??
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]
http://www.allegro.pl/item262492359_rec ... multi.html
W zestawie słuchawkowym jest przucisk mocowany do kierownicy
Ja schowałem radio do skrzynki na przodzie i podłączyłem zasilacz do zapalniczki
kask mam połączony takim kabelkiem jak od telefonu[rozłaczany przy kasku, jest w zestawie]
zawsze można wozić w kurtce nie będzie kabelków ale trzeba myśleć o bateriach
i o radiu żeby nie uszkodzić
W zestawie słuchawkowym jest przucisk mocowany do kierownicy
Ja schowałem radio do skrzynki na przodzie i podłączyłem zasilacz do zapalniczki
kask mam połączony takim kabelkiem jak od telefonu[rozłaczany przy kasku, jest w zestawie]
zawsze można wozić w kurtce nie będzie kabelków ale trzeba myśleć o bateriach
i o radiu żeby nie uszkodzić
Ostatnio zmieniony pn 05 lis, 2007 przez Buben, łącznie zmieniany 1 raz.
Zestaw krotkofalówek plus mokrofon, słuchawka, i wyłacznik na kierownice sprawdza sie tylko w lekkim terenie.
Mysmy na PT dwa razy próbowali tego uzyc i powiem tak. Ja działa to super sprawa. natomiast bardzo szybko sie urywaja wszystkie kabelki. Srednio mielismy łacznosc do pierwszego wincha lub bagna. Potem nic nie działa. Kilka razy nam krotkofalowka do bagna wpadła.
A juz najgorszym pomysłem jest ten włacznik rozmowy. Wszedzie przeszkadza i nijak nie ma go jak właczyc.
Funkacja uruchamiania zestawu głosem równiez jest bezuzyteczna.
Teraz pracujemy nad zestawami takimi jak maja w samochodach terenowych. Raz ze sa lepiej wykonane a dwa ze mamy kontakt online czyli bez tego pierunskiego wyłacznika.
Mysmy na PT dwa razy próbowali tego uzyc i powiem tak. Ja działa to super sprawa. natomiast bardzo szybko sie urywaja wszystkie kabelki. Srednio mielismy łacznosc do pierwszego wincha lub bagna. Potem nic nie działa. Kilka razy nam krotkofalowka do bagna wpadła.
A juz najgorszym pomysłem jest ten włacznik rozmowy. Wszedzie przeszkadza i nijak nie ma go jak właczyc.
Funkacja uruchamiania zestawu głosem równiez jest bezuzyteczna.
Teraz pracujemy nad zestawami takimi jak maja w samochodach terenowych. Raz ze sa lepiej wykonane a dwa ze mamy kontakt online czyli bez tego pierunskiego wyłacznika.
SUZUKI VINSON KING 500 4x4
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK
BOMBARDIER RENEGADE X BLACK
Ja używałem Motorolek + słuchawka i mikrofnem z automatycznym PTT http://www.allegro.pl/item320295946_zes ... orola.html
ten zaczep za ucho obciąlem bo przy sciąganiu kasku urywało ucho :beczy:a sama słuchaweczka ładnie się trzymała pod kaskiem. Tyle że czasami huk gada był tak mocny że nie rozłączało nas i słuchałem ryku silnika kumpla przez kilka minut... ogólnie przydante w momentach >>>>gdzie jesteś <<<< itp... dodam że moje radiofony mają zasięg do 19 mil w terenie otwartym.
ten zaczep za ucho obciąlem bo przy sciąganiu kasku urywało ucho :beczy:a sama słuchaweczka ładnie się trzymała pod kaskiem. Tyle że czasami huk gada był tak mocny że nie rozłączało nas i słuchałem ryku silnika kumpla przez kilka minut... ogólnie przydante w momentach >>>>gdzie jesteś <<<< itp... dodam że moje radiofony mają zasięg do 19 mil w terenie otwartym.
RED BEAR