ACCESS 700AX 4X4 :)

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
Imię: Andrzej

ACCESS 700AX 4X4 :)

Post autor: DIABLO_W » śr 17 lip, 2013

Witam wszystkich użytkowników :)

Chcę się podzielić z wami moimi wrażeniami z jazdy dość nowym modelem ACCESS-a 700 AX 4X4 o mocy 50KM :)

Jestem jak mi wiadomo jedynym właścicielem tego modelu w Polsce :) i chyba to już stanie się normą tak jak ze wcześniejszymi pojazdami typu CECTEK I CF MOTO X8 :)

OWEGO QUADA NABYŁEM W POŁOWIE MARCA TEGO ROKU I JAK DOTĄD MA PRZEJECHANE 1200 KM. I JAK NA RAZIE ŻADNEJ USTERKI NIE MIAŁ :oklaski: jedynie fabryczna winda padła lecz to od wody :(

Modyfikacji specjalnych nie robiłem jedynie dołożone ma :

-dystanse 45mm nabyte od PINGWINA :) BARDZIEJ BYM POWIEDZIAŁ SPREZENTOWANE ZA CO MU BARDZO DZIĘKUJĘ :)

-przedłużony wylot z paska CVT

-listwa LED 24 diody kupiona u MUDDY za co mu też dziękuję :)

-OPONY ZILLA 26''

-uszczelniona elektryka bo nie wszystko jest hermetyczne :(

quad prowadzi się dobrze , amory fabryczne ku mojemu zaskoczeniu pracują bardzo dobrze trzymają quada przy glebie ,nawet przy skokach nie ma efektu pingponga .

Jest bardzo zwrotny oraz ma spory prześwit i bardzo dobrze działają hamulce :)

Ogólnie mówiąc jest to bardzo dobra kopia G700 czyli : wahacze , piasty , zwrotnice, tylny most, wały pędne , filtr powietrza , zbiornik paliwa i silnik tak jak by żywcem wyjęte z G700 :) dizajn to już ich wymysł ;)

Byłem nim na 3 imprezach gdzie przejechał je do końca .

Quad ten jest rejestrowany jako ciągnik rolniczy co jak dla mnie jest to bardzo dobrym rozwiązaniem :)

Na minus ma co zauważyłem słaby dostęp do przekaźników i bezpieczników oraz do filtra powietrza :(

- do filtra aby się dostać trzeba odkręcić górny plastik a wystarczyło by był tylko zdejmowany .

- przek. i bez. to trzeba zdemontować przedni bagażnik oraz maskę odkręcić co trochę trwa :( tu mogli troszkę inaczej zaprojektować .

TO TAK MNIEJ WIĘCEJ Z OPISU TEGO MODELU :) :I love ACCESS:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: ACCESS 700AX 4X4 :)

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 17 lip, 2013

A ja coś wiem :) Wiem, że w najbliższym Qaudziku będzie test tego quada...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ
Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500

Post autor: DIABLO_W » śr 17 lip, 2013

No to zobaczymy jakie będą odczucia testera tego pojazdu ;) :)
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN :) https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts

PEPSI
Quad:: błyskawica a nie quad

Post autor: PEPSI » wt 23 lip, 2013

DIABLO, informuj na bieżąco jak sprawuje sie quad. Poważnie przymierzam sie do zakupu ale mam pewne wątpliwości. Na przykład uwazam że waga podana przez producenta/importera jest wyssana zpalca i poważnie zaniżona. Jęsli możesz podjedź na jakiś złomowiec i zważ gadzine, bedę wdzięczny. Jak uszczelniłes elektrykę ? Czy wyciągarke wymienili ci na gwarancji ?

Panie Grzegorzu taki test w gazecie nie odzwierciedla pełnej wartości quada. Ja takie testy traktuje jako ciekawostke. Wielokrotnie gdy czytałem testy swoich pojazdów to niestety tylko w połowie zgadzaja sie one z rzeczywistościa. Jedynym plusem jest to że jazdy wykonuje doświadczony quadowiec i dość szybko doprowadza sprzet do granic mozliwości.

Awatar użytkownika
DIABLO_W
DIABLO TEAM ZGIERZ

Post autor: DIABLO_W » śr 24 lip, 2013

Elektrykę uszczelniłem zakładajac na kostki folię , windę nie wymienili mi na gwarancji bo po 1. olałem gwarancję a po 2 została zalana wodą to i tak by nie przeszło a waga to ok podjadę i zobaczę ile waży w rzeczywistości .

PEPSI

Post autor: PEPSI » śr 24 lip, 2013

Ok to czekam na prawdziwą wagę sprzetu :-) Obstawiam że bedzie jakieś 360kg (chciałbym sie pomylić)
DIABLO, znalazłem na youtube test quada TRITON OUTBACK i jest to ACCESS AX 700. Zastanawiam sie jak to jest, czy Access sprzedaje swoje maszyny pod marka Triton czy może AX 700 to nie jest wogóle konstrukcja Accessa. Może Pan Grzegorz ma jakieś informacje ?

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » śr 24 lip, 2013

PEPSI pisze: Panie Grzegorzu taki test w gazecie nie odzwierciedla pełnej wartości quada. Ja takie testy traktuje jako ciekawostke. Wielokrotnie gdy czytałem testy swoich pojazdów to niestety tylko w połowie zgadzaja sie one z rzeczywistościa. Jedynym plusem jest to że jazdy wykonuje doświadczony quadowiec i dość szybko doprowadza sprzet do granic mozliwości.
Ależ jak to... My nigdy się nie mylimy :wyśmiewacz: :figielek:
A tak na poważnie, to oczywiście zdaję sobie sprawę, że test quada powinien trwać kilka miesięcy i dodatkowo powinniśmy przejechać kilka tysięcy kilometrów takim quadem, żeby wydobyć z niego prawdę. Choć i tak nie będzie to 100% prawdy, bo jak wiadomo, każdy z użytkowników może mieć inne odczucia, może inaczej dbać o sprzęt, może jeździć w odmiennych terenach i na koniec może się okazać, że jeden użytkownik będzie z danego quada bardzo zadowolony, a drugi totalnie zniesmaczony... Najważniejsze, żeby quad sprawiał przyjemność podczas jazdy...

Co do wagi, to niestety nie robiliśmy pomiarów, ale po zagrzebaniu w jednym z błotek Access nie wykazywał tendencji do zbyt dużej lekkości :wyśmiewacz:
Póki co quadowa emeryturka :)

PEPSI

Post autor: PEPSI » śr 24 lip, 2013

A może Pan wyjasnić zagadkę Tritona Outback ??? Może warto zapytac importera ?

jimmy_ezg
Quad:: LS 300UD
Imię: Marcin

Post autor: jimmy_ezg » pn 29 lip, 2013

Ja obstawiam że importer po prostu nadal swoją nazwę. Tak jak u nas kiedyś te quady były sprzedawane pod marką Lucky Star. A tak na poważnie Triton Outback groźniej brzmi niż Access Motor ;) Czysty marketing :)

PEPSI

Post autor: PEPSI » wt 30 lip, 2013

DIABLO, wrzuciłeś Accessa na wagę ?? Przytył coś od nowości. Daj sygnał że zyjesz ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”