25 kwietnia 2009 Wiosna nad Notecią - DREZDENKO!

Archiwum bezciśnieniowych imprez turystycznych, integracyjnych i zlotowych.
Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » pt 10 kwie, 2009

no to działaj bo będą to chłopy po 30 lat jak objedzie ich młodzieniaszek to będzie zabawnie :wyśmiewacz:

Chyba że się przestraszą i nie przyjadą :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 11 kwie, 2009

Dziwię się trochę... Suzuki LTZ - bezawaryjna według opinii. A tu nagle coś na dwójce się dusi... zonk. Latamy zawsze na 2 quady (ltz i triton 250) i triton jeszcze żadnej awarii nie miał a do tego startował w poprzednim zlocie...

Teraz pozostaje mi zrobić LTZ'kę i wymienić przed rajdem przednie opony w tritonie ;)

Zobaczymy jak to będzie z czasem....

Wesołych jajka :) !
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » sob 18 kwie, 2009

www.klub4x4drezdenko.pl
REGULAMIN XII ZLOTU POJAZDÓW TERENOWYCH W DREZDENKU W DNIU 25.04.2009

TEREN ZLOTU : Drezdenko i okolice

MIEJSCE ZBIÓRKI : Park Harcerza, na lewym brzegu Noteci przy moście w Drezdenku

ORGANIZATOR: Klub 4x4 w Drezdenku i Automobilklub gorzowski.

CEL ZLOTU: Propagowanie aktywnego wypoczynku na Ziemi Drezdeneckiej nad Drawą i Notecią. Kontakt z przyrodą. Doskonalenie techniki jazdy sprawnościowej w terenie. Utrwalenie tradycji zlotów w Drezdenku.

KIEROWNICTWO ZLOTU:

KOMANDOR: Jarosław Wika

Z-CA KOMANDORA: Marcin Pietrzak

KIEROWNIK BIURA: Agnieszka Wika

KIEROWNIK KOMISJI OBLICZEŃ: Jan Kuchowicz

ZABEZPIECZENIE MEDYCZNE: SPZOZ Drezdenko

PROGRAM ZLOTU:

Sobota 25.04.2009

PARK HARCERZA

Od 8.00 - 9.00 - przyjmowanie zgłoszeń i rejestracja załóg
Ok. 9.00 - losowanie numerów startowych
Ok. 9.30 - rozpoczęcie zmagań przez grupę przeprawową i start pierwszego zawodnika w kategorii sport
Ok. 13.00 - posiłek rajdowy w bazie zlotu
Ok. 17.00 - zakończenie zlotu
UCZESTNICTWO: do udziału w zlocie dopuszcza się pojazdy terenowe posiadające ważne dokumenty uprawniające do poruszania się po drogach RP. Wszystkie pojazdy muszą posiadać obowiązkowe ubezpieczenie OC i NW. Załogę stanowi kierowca i pilot. Na trasie dojazdowej dopuszcza się uczestnictwo osób towarzyszących w pojazdach, zgodnie z przepisami ruchu drogowego.

PRZEBIEG ZLOTU:

Zmagania na tym zlocie podzieliliśmy na dwie grupy: sportową i przeprawową. Załoga zgłaszająca swój udział może określić uczestnictwo tylko w jednej konkurencji.

Grupa sportowa pokonuje trzy próby sprawnościowe na odcinkach trawiasto-błotnych i górzysto-żwirowych. Na każdej próbie będą obecni sędziowie w godzinach wskazanych przez organizatora oddzielnym komunikatem. Załogi startują w kolejności wylosowanych numerów startowych. Nie podjęcie próby w wyznaczonym czasie powoduje wykluczenie z danej rywalizacji. Czas pomocy podczas przejazdu próby (podczepienie liny przez pilota), wlicza się do ogólnego czasu przejazdu próby. W czasie przejazdu próby pasy bezpieczeństwa zapięte, szyby zamknięte!!! Kaski ochronne zapięte!!!

PUNKTACJA:

1.Pominięcie bramki - 50 pkt. karnych

2.Przewrócenie słupka - 5 pkt. Karnych

3.Nie ukończenie próby - taryfa

Dla każdej próby zostanie przypisany czas przejazdu minimalny i maksymalny. Przekroczenie (skrócenie) czasu minimalnego - każda sekunda - 20 pkt. Karnych. Przekroczenie czasu maksymalnego - 10 pkt. Karnych. Przejazd w limicie czasowym - każda sekunda 1 pkt.

Grupa przeprawowa ma do pokonania kilkadziesiąt punktów przeprawowych(faktyczna ilość zostanie określona komunikatem organizatora przed rozpoczęciem zawodów). Dojazdy do punktów przeprawowych będą wskazywać znaki kierunkowe, a same punkty przeprawowe będą zawierać tabliczkę z numerem próby. Zaliczenie próby polega na odbiciu pieczęci przytwierdzonej do słupka lub drzewa na karcie drogowej umieszczonej na stałe w pojeździe. UWAGA! Numer odbitej pieczęci musi być zgodny z numerem pola na karcie drogowej. W przeciwnym wypadku punkt nie zostanie zaliczony przez komisję sędziowską. Punkty przeprawowe mogą mieć różną wartość określoną przez organizatora według stopnia trudności. Zdobywca największej ilości punktów zostaje zwycięzcą. Czas rozpoczęcia i zakończenia zmagań określa organizator w komunikacie. Pomoc organizatora w trakcie zmagań nie będzie udzielana. W przypadku zdobycia takiej samej ilości punktów zostanie przeprowadzona konkurencja dodatkowa polegająca na ciągnięciu opony, podczepieniu jej do drzewa i zapięciu szekli na czas.

W CZASIE ZAWODÓW PRZESTRZEGAMY WSZELKICH PRZEPISÓW BEZPIECZEŃSTWA

NAGRODY: organizator za udział w zlocie przewiduje puchary i dyplomy za trzy pierwsze miejsca w każdej konkurencji. Protesty nie będą przyjmowane.

POSTANOWIENIA OGÓŁNE: Każdy uczestnik biorący udział w zlocie podporządkowuje się niniejszemu regulaminowi. Organizator nie bierze na siebie odpowiedzialności za szkody spowodowane osobom trzecim.

INNE: Wszelkie szczegółowe informacje mogą być podawane w formie komunikatów ustnych przed opuszczeniem zbiórki. Organizator zastrzega sobie możliwość wyłączenia niektórych prób sprawnościowych, w zależności od warunków atmosferycznych, ze względu na bezpieczeństwo uczestników.

UWAGA!

Zabrania się wjazdu przed zawodami na odcinki przygotowane do prób pod rygorem wykluczenia z imprezy.

KOMANDOR
Jarosław Wika
501-040-765

Rajd się zbliża wielkimi krokami, a mi siadły klocki z tyłu, muszę szybko znaleźć i kupić nowe... :) Ciekawe czy zdążę :?
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

Awatar użytkownika
Ronin
Kontakt:

Post autor: Ronin » ndz 26 kwie, 2009

rajd się zakończył - komentarz? Gero pewnie się niecierpliwi, :lol:
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 26 kwie, 2009

Komentarz dostępny na mojej stronie(profil).

Foty dostępne w galerii jak na razie tutaj:
www.klub4x4drezdenko.pl - dział galeria.
www.sport.e-drezdenko.pl - dział galeria.

Niedługo dostępne foty u mnie na stronie.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 03 maja, 2009

Wyniki :)

Zestawienie wyników XII Zlotu Pojazdów Terenowych w Drezdenku (25.04.2009 r)

Sport - Samochody Terenowe

1. Jurkiewicz Grzegorz
2. Kalisz Dariusz, Chojnacki Mariusz
3. Gulajew Andrzej, Lura Grzegorz
4. Tadych Sebastian, Łuba Anna
5. Olejnik Norbert
6. Gajewski Sebastian, Kolas Robert
7. Kubica Mariusz, Bodnar Leszek
8. Danielak Przemysław, Zawisza Sebastian
9. Gulajew Bartosz, Kuriata Paulina
10. Dąbrowski Robert, Broniewski Mariusz
11. Kowalski Marek, Chrestowski Artur
12. Pietrzak Marcin, Pietrzak Dariusz
13. Borecki Artur, Krasowiak Jarek
14. Wika Maciej, Kurek Przemysław
15. Kowalski Krzysztof, Kowalski Tomasz

EXTRIM SPORT - Samochoy Terenowe

1. Kołodziejczyk Rafał, Siarek Marek
2. Wróblewski Zbigniew, Wróblewski Bartosz
3. Kuleta Maciej, Mulawka Wiesław

Przeprawa - Samochody Terenowe

1. Olkiewicz Jarosław, Gorzycki Adam
2. Dejneko Dariusz, KaĽmierczak Przemysław
3. Chociło Zbigniew, Kosiński Tomasz

Quad - Sport

1. Demianiuk Marek
2. Jambor Marcin
3. Wendowski Przemysław
4. Bartek Ruszkowski - Ja ;)

Quad - Przeprawa

1. Dębiński Tomasz
2. Jankowski Paweł
3. Sobel Waldek

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » ndz 03 maja, 2009

Żeby nie było dwa pierwsze miejsca zajęły poldki :figielek: :figielek: :figielek:
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 03 maja, 2009

Tede74 - Poldek jak kazdy inny quad :D liczy się kto nim kieruje :)

Ale fakt faktem Twój poldek wyjatkowo mi sie podoba :)

Felgi, lampy ...jakos tak przypadl mi do gustu :)

Wpadacie 16 maja do nas? www.lubuski-offroad.pl , tutaj chyba nie wystartujecie ale mozecie wpasc quadami to sobie polatamy bo bagienkach ;] Albo wpadnijcie jako kibice ;P

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » pn 04 maja, 2009

Postaramy się wpaść. Fajna impreza :)
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pn 04 maja, 2009

Startować czy jako kibice z quadami :) ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy turystyczne, integracyjne i zloty”