110 - remont zawieszenia
110 - remont zawieszenia
Jako że robią już się bardzo duże luzy w tych miejscach przy obu kołach na zdjęciu to postanowiłem coś z tym zrobić. Tak na początku jak te części się nazywają :uĹmiech: ? Czym najlepiej to zastąpić aby było wytrzymalsze od oryginału?
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: Remont zawieszenia
Hmm, jak mniemam chińska, mała 110ccm z kijowatym zawieszeniem. Raczej nic tu nie podpasujesz musi być oryginał. Zawsze można dorobić, le to przekroczy koszt kupenia quada
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
Uuu to szkoda, chociaż chciałbym wiedzieć jak te części się nazywają.
- Marines
- Moderator
To jest zwrotnica. Normalnie w innych quadach montowana ona jest na sworznie kulowe, które zwykle da się wymienić (trudniej lub łatwiej) na mocne samochodowe. Tu Niestety montowane na sztywno. Trzeba wymienić całość.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
A może zastosować jakieś mocniejsze podkładki w tych miejscach.
- Marines
- Moderator
Możesz spróbować to rozłożyć i zobaczyć co jest w środku. Może są tuleje i można dotoczyć. Niestety nie wiem, nie rozbieralem. Podkładki moznaby dobobić. Rozbierz i pokombinujemy coś razem
Rozbiorę to jak zrobi się cieplej bo teraz za bardzo gryzą komary, nie da się usiedzieć.
Tutaj znalazłem moje zawieszenie nowe:
http://allegro.pl/quad-zwrotnica-przedn ... 74494.html
Tutaj znalazłem moje zawieszenie nowe:
http://allegro.pl/quad-zwrotnica-przedn ... 74494.html
Re: 110 - remont zawieszenia
Mam problem z znalezieniem Tulei do wahacza przedniego. Zarowno Chodzi o gorny i dolny wahacz z obu stron. Po rozebraniu okazalo sie ze to zwykle tulejki plastikowe i to tylko na wejsciu do wahacza.. Czym to zastapic lub gdzie mozna to dostac.. Dzieki za odp.
Popatrz jeszcze w sklepach internetowych z częściami do quada,tam też masz szeroki wybór. Z tym ze do modelu 110 dałbym zdecydowanie oryginał. Nie jest drogi.
60 pln to nie majątek, a bywa że da się na allegro kupić za grosze tylko trzeba szukać, dobre ceny też mają sklepy internetowe likwidujące asortyment, jest tego dosyć dużo, sam kiedyś kupowałem części do mojego SP300 i okazało się że za 20-30 % ceny katalogowej da się kupić tylko trzeba poszukać
jeśli reszta zwrotnicy jest sprawna to udaj się do jakiegoś ślusarza może za kilkadziesiąt złotych dorobi ci tulejki z mocniejszego tworzywa (poliamid, teflon, HDPE) albo nawet z jakichś odpadów brązu łożyskowego
to jest tani quad ale części do niego nie kosztują 5-10 złotych, poza tym ich jakość pozostawia wiele do życzenia, czasem warto dorobić lepsze...
jeśli reszta zwrotnicy jest sprawna to udaj się do jakiegoś ślusarza może za kilkadziesiąt złotych dorobi ci tulejki z mocniejszego tworzywa (poliamid, teflon, HDPE) albo nawet z jakichś odpadów brązu łożyskowego
to jest tani quad ale części do niego nie kosztują 5-10 złotych, poza tym ich jakość pozostawia wiele do życzenia, czasem warto dorobić lepsze...
brak filozoficznych podpisów do podziału...
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700