Quadzik od 10,000 do 20,000zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Zwariowany

Re: Quadzik do 20,000zł

Post autor: Zwariowany » pt 21 lis, 2014

To jesli byscie takiego arctica znalezli to prosilbym o link :D z gory dzieki

t-omas
Quad:: aeon crossland 300
Imię: Tomasz

Pomoc w wyborze quada, Yamaha Raptor 700

Post autor: t-omas » wt 25 lis, 2014

Witam ponieważ moje doświadczenie z quadami jest niewielkie chciałbym prosić o poradę co do kupna raptora 700, o ile o danym modelu sporo już przeczytałem i jestem raczej zdecydowany to konkretny egzemplarz będzie mi ciężko wybrać proszę o ocenę quada: http://allegro.pl/show_item.php?item=4811015487 czy cena jest adekwatna do tego co oferuje sprzedawca ? Może ktoś poleci inny egzemplarz raptorka ? Na zakup chciałbym przeznaczyć maksymalnie 20 tyś chyba że naprawdę byłoby warto troszeczkę dołożyć z powodu super okazji ale wolałbym żeby ewentualne propozycje mieściły się w w tych 20 tys. Maszyna ma być używa w lesie oraz być może raz na jakiś czas amatorsko na torze i drogach publicznych, więc obowiązkowo z homologacją, przeprawy po błotach mnie nie interesują stąd wybór padł na raptora.

t-omas
Quad:: aeon crossland 300
Imię: Tomasz

Post autor: t-omas » śr 26 lis, 2014

Widzę że uzyskanie jakiejkolwiek pomocy na tym forum graniczy z cudem..

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » śr 26 lis, 2014

Kolego pretensje najlepiej ukierunkować do środowiska posiadającego Quady takiej jak Cię interesują... a unikać uogólnień.
Tak się składa że najbardziej aktywne osoby nie są posiadaczami Raptorow i trudno Ci coś doradzać.
W dodatku napisałeś posta i myślisz że już tabuny zainteresowanych w ciągu kilku minut odpowiedzą Ci na pytanie.
Daj szansę...może ktoś kto nie jest tak aktywny jak my zaglądnie i będzie mógł Ci doradzić.
Oczywiście jak Ci forum nie odpowiada, można je zmienić
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

pytka1991
Quad:: linhai 300
Imię: Paweł

Rincon czy Grizzly 700

Post autor: pytka1991 » pt 12 gru, 2014

Witam.
Mam problem dotyczący wyboru quada. Moja przygoda z quadami jest już w miarę średnia ujeżdzam linhai 300 i pora przesiąść sie na ćos większego . Mam 23 lat ponad 175 wzrostu wagę ok 100 KG dotychczasowe jazdy quadem dotyczyło się głównie dróg polnych w lasach żwirownie i mniejsze górki i oczywiście odśnierzenie podwórka zimą . Kwotę jaką zamierzam przeznaczyć to +/- 20000 tys . A wiec oczekuję pomocy z waszej strony jaki quad był by najlepszy który będzie miał juz trochę mocy, da mi dużo frajdy z jady, będzie mało awaryjny no i oczywiście będzie konfortowy. Quady które mam na oku to Yamahe Grizzly 700 lub Honda TRX 680 Rincon słyszałem że ponądz najmniej awaryjny lecz obawiam się o moc bo szukam już coś o bardzo dużej mocy ponieważ nie stać mnie na zmienę quada co 2 sezony szukam coś czym się pobawię przez długie lata proszę o konkretnę propozycje bo nie chce żałować zakupu . Dziękuję pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Rincon czy Grizzly 700

Post autor: Ikar » pt 12 gru, 2014

Jak szukasz quada mocniejszego bierz Yamahę, jak szukasz quada z duszą bierz Hondę. Tu nie ma sensu pisać opowiadań - porównanie ich jest bezsensu - oba są świetne.

Jak podjąć w takim razie decyzje ? Przejechać się jednym i drugim i na podstawie własnych obserwacji zadecydować.

W przypadku maszyn używanych - Rincon jest tańszy w zakupie.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » pt 12 gru, 2014

Akurat jeśli moc ma dla ciebie znaczenie to różnica odczuwalna między tymi dwoma w jeździe nie jest taka wielka. Sprawność pokonywania trudności terenu porównywalna - a reszta jak napisał Ikar - przejedź się Yamaha zachowuje się inaczej niż Honda. Moim zdaniem Yamaha więcej wymaga od rajdera - nie wybacza błędów szczególnie na górkach.

Znam jednak takich jak RobertMuszka który robi na tym quadzie cuda na trawersach więc wszystko kwestia objeżdżenia się
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » sob 13 gru, 2014

Kolego Pytka, twoja kasa i tyle. Troche masz zawiele żadań a za mało prośby , to tak na póżniej.
Jeżdzę osobiście 700 miśkiem i jestem zadowolony, fajna maszyna i nie jest taka trudna w obsłudze.
Pośmigaj na tych quadzikach i tyle, każdy ma własne odczucia i tyle.

szczytek
Imię: Damian

kvf grizzly czy kingquad???

Post autor: szczytek » wt 30 gru, 2014

A wiec witam chce kupić quada chciałem kupić nowe cf moto ale.chyba jednak wolę coś.z.tych 3 wiec tu pytanie jakiego quadzika wybrać. Kvf. Grizzly. Czy Kingquad jakie.silniki wybrać model. Nie.ukrywam ze.chodzi o 700

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: kvf grizzly czy kingquad???

Post autor: DKfan » wt 30 gru, 2014

Podstawowe pytanie, jakim budżetem dysponujesz?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”