Arctic cat 650 H1 nie odpala

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Arctic Cat
ODPOWIEDZ
Dawid0405
Posty: 2
Rejestracja: ndz 01 mar, 2020

Arctic cat 650 H1 nie odpala

Post autor: Dawid0405 » ndz 01 mar, 2020

Witam. Mam problem z Arctic iem tego typu że jak chce odpalić to robi jeden ciężki obrót i więcej jaby nie mógł, na wyświetlaczu wywala błąd "volt" został wymieniony akumulator, regulator napięcia i stator dalej nic, czy ktoś może wie co może jeszcze być bo ja mam brak pomysłów dodam jeszcze że wcześniej motor kręcił normalnie ale nie ladowal wymieniłem stator i od tego czasu tak ma

Awatar użytkownika
Robson102
Posty: 322
Rejestracja: ndz 15 sty, 2017
Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
Imię: Robert
Lokalizacja: Wołów

Re: Arctic cat 650 H1 nie odpala

Post autor: Robson102 » ndz 01 mar, 2020

Sprawdź połączenia między akumulatorem, a rozrusznikiem i silnikiem. Grube przewody.
Sprawdź też napięcie w chwili rozruchu na rozruszniku i na akumulatorze.
Robert

Dawid0405
Posty: 2
Rejestracja: ndz 01 mar, 2020

Re: Arctic cat 650 H1 nie odpala

Post autor: Dawid0405 » ndz 01 mar, 2020

Sprawdzane przewody ok a napięcie spada do około 8 dodam że na tym aku inny quad odpala na strzala

Awatar użytkownika
Robson102
Posty: 322
Rejestracja: ndz 15 sty, 2017
Quad:: Can Am Outlander 1000R MAX XT-P
Imię: Robert
Lokalizacja: Wołów

Re: Arctic cat 650 H1 nie odpala

Post autor: Robson102 » pn 02 mar, 2020

Jeżeli przewody i wszystkie połączenia są w porządku, to zostaje tylko sam rozrusznik.
Dobrze byłoby sprawdzić prąd w chwili rozruchu, bo taki spadek napięcia może być spowodowany niesprawnym rozrusznikiem.
Robert

ODPOWIEDZ

Wróć do „Arctic Cat”