Ładoga Trophy
- Krzysztof Wronowski
Ładoga Trophy
W kręgach hardcorowców quadowych zaświtała myśl , może na Ładogę? Największe Błoto Europy to dopiero wyzwanie 1200 km wokół Jeziora Ładoga położonego w Rosji niedaleko Petersburga .
Rajd legenda , wyzwanie życia , które może kosztować życie bowiem na każdej edycji giną ludzie.
Olbrzymie koszty liczone na 3 tyś EUR od maszyny są nielada barierą , ale jest trochę czasu , gdyby tak udało się nakłonić jakiegoś sponsora strategicznego do udziału w kosztach , może jakaś stacja TV chciała by mieć niesamowity materiał ? Na razie polecam filmiki i czekam na opinię:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... q=off+road
Rajd legenda , wyzwanie życia , które może kosztować życie bowiem na każdej edycji giną ludzie.
Olbrzymie koszty liczone na 3 tyś EUR od maszyny są nielada barierą , ale jest trochę czasu , gdyby tak udało się nakłonić jakiegoś sponsora strategicznego do udziału w kosztach , może jakaś stacja TV chciała by mieć niesamowity materiał ? Na razie polecam filmiki i czekam na opinię:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... q=off+road
- Krzysztof Wronowski
BIG błoto:
Mnie zasponsoruje firma żony !?
Czy o czymś nie wiem? Panowie????Krzysztof Wronowski:
A mnie pewnie literki K i W czyli ...
Ostatnio zmieniony sob 23 gru, 2006 przez Darek W., łącznie zmieniany 3 razy.
- Krzysztof Wronowski
Skąd masz takie informacje o kosztach ???Krzysztof Wronowski:
Olbrzymie koszty liczone na 3 tyś EUR od maszyny są nielada barierą
Wpisowe na Ładogę 2007 to
ATV - 485EUR / wóz techniczny 180EUR przy zgłoszeniu do 01/04/2007
ATV - 600EUR / wóz techniczny 210EUR przy zgłoszeniu do 01/05/2007
Za litr benzyny płaciliśmy w zeszłym roku w Rosji około 1,60 - 1,80PLN
Noclegi w namiocie, jedzienie to prowiant zabrany z Polski, kąpiele w lodowatych jeziorach za darmo ....
0,5 litra gorzałki to około 10-12zł (jakoś trzeba się rozgrzać po tych kąpielach)
My do St. Petersburga popłynęliśmy promami (Gdańsk - Nynashamn i Sztokholm - Helsinki) - koszt za całość 1500zł (jeep + 2 osoby w kabinie 2-osobowej z łazienką) Z Helsinek do St. Petersburga jest około 400km drogą lądową.
Jeśli się jedzie tylko na rajd (dojazd i powrót drogą lądową) to można się zamknąć w 5000- 6000PLN.
Byłam w zeszłym roku, przeżyłam, wróciłam ................... wciągnęło mnie po uszy
Polecam i namawiam na udział w tegorocznej edycji (my się zgłosiliśmy już w grudniu ). Byłoby super gdyby w tym roku zebrała się jakaś fajna ekipa z Polski.
W załączeniu link do fotek z Ładogi 2006
http://www.offroad.spb.ru/Newfolder/index.htm
PS. Quada jeszcze nie posiadam ....
Ostatnio zmieniony czw 14 cze, 2007 przez Cherii, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt: