Dylemat nad doborem potwora.
-
- Quad:: raptor 66-
- Imię: Łukasz
Dylemat nad doborem potwora.
Witam wszystkich.I udałem sie tutaj do was z takim pytankiem.Chciałem zmienić mojego Raptorka na jakąś przeprawę i jeździłem dużo z chłopakami tutaj od nas i oni wszyscy jeżdżą Bombardierami a ja swoim byłem daleko za nimi w błocie na szutrze to przed nimi.I tu jest też moje pytanie.Chciał bym kupic jakiegoś Bombardiera i podobno serwis tych quadów jest cholernie drogi a moc i osiągi mają rewelacyjne.I boje się ze jak kupie taką maszyne około 2009 roku to że DUŻO w nią bede musiał włożyć jeśli chodzi o naprawy i dostepność części jest też podobno kiepska a po prostu zakochałem sie w tym producencie jak sie przejechałem takim.Interesuje mnie raczej wersja o pojemności 1000.Czekam na opinie posiadaczy co do cen wytrzymałości i ogólnym wizerunku.Nie chodzi mi o takie naprawy jak wymiana oleju czy cos podobnego tylko o wady czy słabe punkty tych maszyn.Goście którzy jeżdżą u nas to mają kasy jak lodu i dla nich to są drobne wydatki.Dzięki bardzo za szczerze wypowiedzi i Pozdrawiam.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Dylemat nad doborem potwora.
Zakup używanego quada zawsze jest trudny. Musisz podjąć decyzję , który can-am czy w obudowie renegade czy out. Z roczników starszych nie kupisz 1000 ca ale 800setkę. W przypadku używki najważniejszy jest stan danego pojazdu. Trudno doszukiwać się konkretnych wad w modelach a raczej dokładnie sprawdzić ich stan techniczny przy zakupie. Może być can-am z przebiegiem 3600 km i być totalnym szrotem jak i 7500 km i być w doskonałej kondycji. Temat generalnie trudny... 800setka wydaje się bardzo dobrym pojazdem z wystarczającą mocą.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
- syciu
- A.P.T. - ATV Poznań Team
- Quad:: Renegade 800 XXC
- Kontakt:
Dokładnie jak Pingwin napisał - z 2009 roku to tylko 800, 1000 zaczely sie od 2012 roku. Moim zdaniem 800 wystarczy - a co do kosztów eksploatacji - ja zawsze mowie - jak dbasz tak masz - Juz pingwin to napisal jeden 2500km bedzie szrotem a inny7500km bedzie cukirekiem. Koszty utrzymania nie sa jakies dramatyczne. Dostep do czesci tez jest spory - oryginalne, zamienne jaki wlasnej inwencji . Temat cieżki - znam ten dylemta - tez kiedys latalem Raptorem - wybor padl na Renegade - i tak juz pozostanie - idealny hehe.
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
hej,
oprocz tego ze chetnie odsprzedam swojego kilku miesiecznego outlandera 1000 hahahahahahaha
napisze tak:
od 2008 ganiam na can-amach - dopoki nie zatrzesz gada na silniku
nie masz sie co martwic kosztami czesci
(paliwo to inna sprawa ...)
syciu - czy inni maja ich pelne garaze
jednak silnik a szczegolnie wal i panewki to juz bedzie bolalo ...
uzywka - jak napisali przed-pismacy - na dwoje babka wrozyla
lepiej zaplac wiecej a kup sprzet sprawdzony - od kolegi ze squadu - z for internetowych od ludzi znanych w "srodowisku" - mysle ze nie maja nic do ukrycia bo dla nich utrata twarzy i reputacji - wiecej warta od kasy za gada
oprocz tego ze chetnie odsprzedam swojego kilku miesiecznego outlandera 1000 hahahahahahaha
napisze tak:
lepiej zaplac wiecej a kup sprzet sprawdzony - od kolegi ze squadu - z for internetowych od ludzi znanych w "srodowisku" - mysle ze nie maja nic do ukrycia bo dla nich utrata twarzy i reputacji - wiecej warta od kasy za gada
-
- Quad:: xmr
- Imię: Maciej
Dokładnie zgadzam się z przedmówcami,
zakup quada używanego zawsze niesie jakieś ryzyko .
co do 1000 wydaje mi się iż mocy tak się nie wykorzysta .
Sam eksploatuje outlandera 800 xmr i jestem zadowolony
Fakt części są drogie serwis też ,nie ukrywam sam naprawiam co jest możliwe,
Quad naprawdę przeprawowy kocha błoto
zakup quada używanego zawsze niesie jakieś ryzyko .
co do 1000 wydaje mi się iż mocy tak się nie wykorzysta .
Sam eksploatuje outlandera 800 xmr i jestem zadowolony
Fakt części są drogie serwis też ,nie ukrywam sam naprawiam co jest możliwe,
Quad naprawdę przeprawowy kocha błoto
facebook Atv4funMx
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
To co Obi zamawiać dla Ciebie Polariska, bo widzę, że wreszcie dojrzałeś do prawdziwego quada i sprzedajesz tą żółtą kupeobiv4n pisze:hej,
napisze tak:
hihihihihihihihitede74 pisze:To co Obi zamawiać dla Ciebie Polariska, bo widzę, że wreszcie dojrzałeś do prawdziwego quada i sprzedajesz tą żółtą kupeobiv4n pisze:hej,
napisze tak:
tylko pamietaj ze moja obecna kupa jest czarna nie zolta
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Obi ja nie wnikam co dzisiaj na śniadanie jadłeś ważne, że wreszcie będziesz miał fajnego quada
- Chochol
- Quad:: POLARIS
- Imię: Michal
- Kontakt:
Scrambler 850XP juz jest?
-
- Quad:: raptor 66-
pr.maciej i jak sie sprawóje ta twoja 800 nie brakluje ci mocy czy cos?Kupywałeś nowgo czy używke,jak długo juz na nim latasz i co tak mniej wiecej wymieniałeś jeśl icoś robiłeś wogle?Tak wypytuje bo ja jak najbardziej jestem za ta uzywana mloda 800 albo za nowym 1000 wiec interesuje mnie każdy szczegół.Gadałem z gościem z serwisu gdzie robili ma raptora bo tam miałem jakies d*** do zrobienia i wogle to kategoryczne mi odradzał Can-am bo mówił ze serwis jest cholerniwe drogi i ze cześci sie długo an nie czeka wiec troche mnie odepchneło od tego producenta bo ostatni mój serwis mnei kosztował 7 tysi w raptorze a on mówił ze jak can am to musze doliczyc jeszcze 50 % do tamtej ceny wiec troche sie przeaziłem.Ale dlatego pisze do was zeby sie upewnic czy to prawda czy taka bujda.Pozdrawiam i dzieki wielkie wysztstkim za opinie i czekam na kolejene:):)