Zmiana paska napędu w KFX 700

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
kamilek_snk

Zmiana paska napędu w KFX 700

Post autor: kamilek_snk » pn 23 lip, 2007

Witam,

Przeglądałem forum pod kątem tego pytania, jednak nic nie znalazłem.

Moja kontrolka CHECK BELT świeci, więc należy dokonać inspekcji paska. Chciałbym sam
to zrobić jeśli jest to bezpieczne i do zrobienia w domowym warsztacie ? jak bezpiecznie to zrobić ? jakich narzędzi potrzebuję ? Oraz według jakich kryteriów ocenić stan paska ?

Jeśli jak już dokonam inspekcji to czy w KFX 700 kontrolkę zresetuję w ten sposób ? :
NALEZY ZDIAC SIEDZENIE I ZAMIENIC KOSTKE SZARA KTORA NIE MA POLACZENIA Z INSTALACJA Z KOSTKA CZARNA KTORA JEST OBOK SZAREJ(SZARA DO CZARNEJ,CZARNA DO SZAREJ),WLACZYC ZAPLON KONTROLKA ZACZNIE MIGAC NASTEPNIE NALEZY ROZPIAC KOSTKE KTORA ZNAJDUJE SIE PRZY CZUJNIKU PASKA DWU PINOWA,KONTROLKA ZACZNIE PULSOWAC PO OKOLO 5 SEKUNDACH NALEZY WYLACZYC ZAPLON.ZAMIENIC WSZYSTKIE POLACZENIA I OK.
Dziękuję.

kamilek_snk

Post autor: kamilek_snk » pn 23 lip, 2007

Znalazłem !

http://700v.com/id41.htm

Polecam tę stronę.

Wiem już jak zmienić pasek, ale jak określić stan obecnego paska ? Według jakich kryteriów ocenić stan paska ?

iras61

Post autor: iras61 » śr 25 lip, 2007

kto szuka będzie nagrodzony :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

sportcoupe

Post autor: sportcoupe » pt 25 lip, 2008

kamilek_snk, Udało ci się wymienić ten pasek w kfx700?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”