Siema!
Mam LS 250 i ostatnio miałem z nim problemy.
Nie chciał mi odpalić. Szukałem przyczyny i po wymienieniu pierścieni. tulei od rozrusznika i świecy odpalił.
Ale następnego dnia już nie chciał więc wyczyściłem świecę pojeździłem chwilę i znów następnego nie chciał odpalić i z gaźnika cieknie mi paliwo. Więc wyczyściłem cały gaźnik, świecę i odpalił. No i dzisiaj kur*a znowu nie chce, a paliwo dalej cieknie.
Co robić?
A dodam jeszcze co do tego cieknącego paliwa. To cieknie mi z dołu tam gdzie znajdują się pływaki, taki mały "pindelek" na obudowie wystaje.
Pzdr.
Stolarz132
paliwo z gaźnika
-
- Quad:: ls 250
- Imię: Szymon
Re: paliwo z gaźnika
Nad pindelkiem jest śróbka,jest ona do spuszczenia paliwa z gaźnika.na zwykly plaski śrubokręt.Może jest nie dokręcona i paliwo cieknie (dokręcić/wymienić)
Jeśli nie chce palić to może pływak w gaźniku jest nieszczelny i się "topi" nie zamykając zaworu albo zaworek nie działa i zalewa gaźnik, wtedy będzie zalewało świece i przelewało paliwo przez gaźnik.(oczywiście jeśli już nie działa zaworek w zbiorniku paliwa,podciśnieniowy)
Napisz jeśli znajdziesz przyczynę
Jeśli nie chce palić to może pływak w gaźniku jest nieszczelny i się "topi" nie zamykając zaworu albo zaworek nie działa i zalewa gaźnik, wtedy będzie zalewało świece i przelewało paliwo przez gaźnik.(oczywiście jeśli już nie działa zaworek w zbiorniku paliwa,podciśnieniowy)
Napisz jeśli znajdziesz przyczynę