Quad dla 12latka.
Quad dla 12latka.
Siemka na wiosnę rodzice chcą mi kupić quada . ale niewiem jakiego podoba mi sie hummer z stylizacja bmw x6 http://moto.allegro.pl/quad-125cc-bmw-p ... 05949.html ten ale teraz pytanie . Czy on sie nie rozsypie po 3 km? juz na 1 poscie mowili mi ze to chinczyk . Moze i chinczyk ale moze byc szybki sprawny i nie rozwalajacy sie. Bedzie to moj 1 quad. rodzice mowia ze do 2.5 tys. z dowozem mi dadza. ale wiadomo ze chce zeby wyrzymal z 2 lata wiec chce dobry zakup mniec. Ale tez chce zeby fajnie wygladal. ja bede jezdzil po : gorkach , pagorkach "wertepach" blotkach mini itp. mam 163cm wzrostu i 43kg. aaa jeszcze cos. kolega ma chinczyka z tym ze 250cc i naprawial go 2 razy. tylko swieca i chyba opony. a i jeszcze cos kiedy jest taki sezon ze wszystko jest tansze?
-
Re: Quad dla 12latka.
dobrze trafiłeś z quadem o pojemności 125cm3. ten model powinien wytrzymać twoją jazdę. czy będzie się psuł to zależy od ciebie i dobrej eksploatacji. cena jest obiecująca, także nie widzę przeszkód żeby go nie kupić. masz 12 lat i ten quad powinien ci na początek wystarczyć. osobiście polecam modele większe, ale biegowe. półautomaty są dobre, ale po przejechaniu 2000-3000km w niektórych modelach trzeba wymieniać tarcze sprzęgłowe.dzieje się to tylko przy ekstremalnej jeździe. model,który proponujesz powinien wytrzymać więcej niż 2 lata. powodzenia
-
- Kontakt:
Ja bym proponował minimum 150-tkę i właśnie z automatem...mój młodszy syn ma takiego już co najmniej 2 lata (kończy teraz w lutym 12 lat ) i jeszcze z rok i już chyba będzie przymały
-
- Quad:: Nic
- Imię: Andrzej
-
- Quad:: Nic
- Imię: Andrzej
-
- Quad:: Kawasaki KFX 450 R
Jaki masz budrzet kolego?
-
- Quad:: był g700 jest can am 1000 i co dalej?
- Imię: fajne
a jak masz zamiar jeździć tym quadem?
- maxior145
- Quad:: Honda TRX400ex , Yamaha G660
- Imię: Maksymilian
Powiem ci tak mój sąsiad ma Syna w wieku 12 lat i ma właśnie quada o którym piszesz , ostatnio z nim rozmawiałem to powiedział że nie jeżdzi bo mu piasta pękła , a jak zapytałem ile razy od kiedy go ma (około 0,5 roku ) był zepsuty to powiedział cytuje ,,tak ze 20 '' dlatego akurat tego quada bym ci odradził
Witam.
Mam 12 lat i niedawno byłem w tej samej sytuacji co ty, ale ja już mam 2 hinczyka 1 miałem na komunie 110 i naprawde psuł się nonstop pewnie z 30 razy 2 koła z przodu mi odpadły ale teraz mam 2 hinolka i nie narzekam na pojemnosc 125 wymieniałem w nim tylko siedzenie i olej ale tak już nic się nie psuje, a nie powiedziałem o najważniejszym mam już go z 1 rok.
POZDRO
Mam 12 lat i niedawno byłem w tej samej sytuacji co ty, ale ja już mam 2 hinczyka 1 miałem na komunie 110 i naprawde psuł się nonstop pewnie z 30 razy 2 koła z przodu mi odpadły ale teraz mam 2 hinolka i nie narzekam na pojemnosc 125 wymieniałem w nim tylko siedzenie i olej ale tak już nic się nie psuje, a nie powiedziałem o najważniejszym mam już go z 1 rok.
POZDRO
110 jak 150 jest taki w sprzedam