Witam wszystkich forumowiczów ,mam następujący problem z Kingquadem ;
pewnego razu quad przestał jezdzić ciężko odpalał ,był słaby i gasł to zmieniłem pompę paliwa od samochodu quad jak by ożył mocy ma pod dostatkiem lecz nie ma wolnych obrotów po prostu go zalewa -za duże ciśnienie podaje pompa od auta i mam pytanie jak by to zmniejszyć ?????
Suzuki kingquad 700 problemy !pomocy
Re: Suzuki kingquad 700 problemy !pomocy
za pompą musisz wstawić trójnik, dodatkowe wyjście skierować do zbiornika lub przed pompę (BYPASS) do takiego samego trójnika, wydajność pompy możesz regulować stosując akwarystyczny regulator przepływu powietrza, to taki zacisk na elastyczną rurkę który zmniejsza w niej przepływ, możesz go założyć na obejście pompy (dokręcając zwiększasz ilość paliwa) lub na przewód biegnący do gaźnika/wtrysku (wtedy dokręcając zmniejszasz), zacisk można zastąpić śrubą (M5-6) z dużymi podkładkami
czasem wystarczy sama rurka, dobrze by była mniejszej średnicy niż główny przewód paliwowy
można też założyć elektroniczny regulator obrotów pompy ale to rozwiązanie droższe i bardziej skomplikowane
czasem wystarczy sama rurka, dobrze by była mniejszej średnicy niż główny przewód paliwowy
można też założyć elektroniczny regulator obrotów pompy ale to rozwiązanie droższe i bardziej skomplikowane
brak filozoficznych podpisów do podziału...
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
stajenka: SP 300U, czasem miśki 660 i 700
- JAPE
- Quad:: Suzuku KQ 750AXI & KW miniTraper 70ccm
- Imię: KUba
- Kontakt:
Re: Suzuki kingquad 700 problemy !pomocy
matko co ty mu polecasz? do ukladu paliwowego chcesz podłączyć regulator akwarystyczny ? chcesz gościa podpalić ?
najlepiej zastosowac regulator fabryczny. Pompa w KQ też ma regulator ciśnienia
pozostaje zapytać czemu nie dałeś pompy o takich samych parametrach ?
albo nie wysłałeś pompy do regeneracji - ~200 pln
najlepiej zastosowac regulator fabryczny. Pompa w KQ też ma regulator ciśnienia
pozostaje zapytać czemu nie dałeś pompy o takich samych parametrach ?
albo nie wysłałeś pompy do regeneracji - ~200 pln