Przegląd rejestracyjny, nowe przepisy i paranoja...

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martin
Quad:: Yamaha YFM700R SE

Przegląd rejestracyjny, nowe przepisy i paranoja...

Post autor: Martin » sob 25 cze, 2011

Mam kilka pytan, moze ktos z Szanownego Grona Forumowiczow bedzie mi w stanie pomoc:
Posiadam quada kupionego z homologacja w Polsce i zarejestrowanego jako pojazd samochodowy inny. Wlasnie mija rok od kupna, trzeba zrobic przeglad rejestracyjny i tu zaczynaja sie schody: na stacji diagnostycznej powiedziano mi, ze w mysl nowych przepisow moj pojazd powinien posiadac hamulec na kazdym kole (a nie jeden na osi sztywnej) oraz blotniki zakrywajace 30% kol przednich i 50% oraz inne szczegoly o ktorych nie wspomne...
Moje pytanie brzmi wiec czy istnieje jakis normalny sposob na wykonanie przegladu rejestracyjnego pojazdu legalnie kupionego i oficjalnie zarejestrowanego w Polsce?
Jezeli nowe prawo okresla juz co to jest quad to po co komu to tak na prawde jest potrzebne skoro pojazdy juz zarejestrowane nie spelniaja nowych wymogow?
Czy w zwiazku z nowymi przepisami trzeba zglosic gdzies czterokolowca i go przerejestrowac z pojazdu samochodowego innego na quada?
Prosze o pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”