Doradźcie 3 quada :) Na zawody
-
- Quad:: chinol 200--> yamaha yfm 250
- Imię: Michał
Doradźcie 3 quada :) Na zawody
Na początku chciałbym powiedzieć że jestem nowy na tym forum i z góry przepraszam za moje ewentualne błedy .. Teraz do rzeczy .. Jeżdże na quadzie od 12 roku życia (moze ciut wcześniej ) teraz mam prawie 17 lat , zatem mój staż to ok 4,5 roku (mała przerwa) . Chciałbym teraz przesiąść się na coś większego i spróbować startów w zawodach Mam tylko mały dylemat .. Nie wiem czy iśc bardziej w jazde torawą czy przeprawową .. ;/ Czy jest dużo imprez / zawodów przeprawowych .. ? Jakie quady polecalibyście do tych dyscyplin ?
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Re: Doradźcie 3 quada :) Na zawody
Jeżeli nie wiesz w jakim kierunku iść to się zastanów i zadaj pytanie podobne. Starty w zawodach to nie zabawa, to rywalizacja
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
-
Szczerze powiem że chyba bardziej jednak ciągnie mnie w stronę jazdy torowej wiec, zmienię troszkę moje pytanko .. Jakiego polecacie quada do startów. Na początek nie chce wkładac w to dużej kasy , wiec mile było by gdyby quad seryjnie już się nadawał na torową jazdę Pozatym czy coś jeszcze trzeba mieć oprócz licencji zawodniczej do startów ?
A tak z ciekawości czy jest coś takiego jak mistrzostwa przeprawowe ? czy coś w tym stylu ?
A tak z ciekawości czy jest coś takiego jak mistrzostwa przeprawowe ? czy coś w tym stylu ?
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
LTR 450.
Poza licencją, aktualna badania sportowe.
Poza licencją, aktualna badania sportowe.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
- palig1
- Quad:: KTM 525 i Honda
- Imię: Wojtek
Każdy chwali swoje...Oprócz LTRa masz jeszcze wiele quadów sportowych... ale tak na prawdę żadnym w pełni seryjnym nie pojedziesz na zawody (może tylko KTM SX, ale to chyba nie ten budżet).
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl
-
Ktm sx .. chyba raczej mało popularny model .. z tego względu nie wiem czy zmieści się w budżecie A co myślicie np o Can-am , chyba raczej dość dobrze przygotowane quady . A ewentualnie co oprócz zawieszenia (oczywiste) w quadach typu ltr trzeba było by zmienić ?
- palig1
Z tym SXem to żartowałem. Ale w serii jest przygotowany najlepiej.
Jeżeli masz ograniczony budżet to wystarczy zrywka, podłogi i osłona z tyłu na łańcuch (wymogi regulaminowe). A jeżeli znalazłbyś więcej kasy to nowe felgi, opony, amortyzator skrętu, tych rzeczy jest w sumie jeszcze dużo więcej.
A co do Can-Ama to będe go miał na testach, więc napiszę jak było.
Jeżeli masz ograniczony budżet to wystarczy zrywka, podłogi i osłona z tyłu na łańcuch (wymogi regulaminowe). A jeżeli znalazłbyś więcej kasy to nowe felgi, opony, amortyzator skrętu, tych rzeczy jest w sumie jeszcze dużo więcej.
A co do Can-Ama to będe go miał na testach, więc napiszę jak było.
-
Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś konstruktywne opinie Bo w sumie dosyć mi się podoba O quadzie będe myślał na jesieni, budżet jest dosyć elastyczny , powiedmy tak około 12000 za bazę do budowy jakiegoś sprzęta:)
- palig1
Zanim kupisz następnego quada to jeszcze bym Ci radził wystartować na jakichś lokalnych zawodach na 250. Wtedy troche lepiej będziesz wiedział jak to wygląda i jakiego quada potrzebujesz, bo może się okazać że w rzeczywistości taka jazda wygląda inaczej niż to sobie wyobrażałeś
-
I tutaj pojawia się mały problem, ponieważ rapcio jest w remoncie a zaraz po nim bierze go znajomy (kupuje) . Chciałem jeszcze nadmienic że zdażyło mi się już śmigać po torze i nawet troszke poskakać A jeśli chodzi o zawody to nie nastawiam się na jakieś ambitne sukcesy, chce najpierw podpatrzeć techniki i sprzęty u starszych, bardziej doświadchonych riderów. Quady to dla mnie świetna forma spędzania czasu (przez 4 lata łącznie wyrobiłem 1128 motogodzin ) . I każda z tych godzin pozostanie niezapomniana A że jeszcze lubie rywalizację , stąd pomysł na starty w zawodach .