LUDZIE!!!CO TO ZA WYNALAZEK!!!POMOCY
-
- Quad:: ???
- Imię: Maciek
LUDZIE!!!CO TO ZA WYNALAZEK!!!POMOCY
Witam Wszystkich quadow'ców.Dopiero zaczynam przygode z quad'em i jestem tutaj nowy.Mam pytanie typu "co to jest!!!", Kupiłem niedawno taki wynalazek (zdjecia) tak,żeby pojeżdzić po łąkach itp... no ale poprzedni właściciel niewiedział co to jest za model i wogole tylko mi powiedział że przywiózł go ze Szwecji...no i jeszcze jedna ciekawostka Ten WYNALAZEK prawdopodobnie chiński nie ma wogóle chłodnicy...tylko jakieś wężyki i też mam pytanie do Was czy montować chłodnice od jakiegoś innego modelu czy tak zostawić i go za bardzo nie katować w tzw. terenie.Z góry dzięki
- Załączniki
-
- 1483894066.jpg (25.29 KiB) Przejrzano 6615 razy
-
- 1483894066_4.jpg (23.64 KiB) Przejrzano 6615 razy
-
- 1483894066_3.jpg (24.88 KiB) Przejrzano 6615 razy
-
- 1483894066_2.jpg (25.46 KiB) Przejrzano 6615 razy
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: LUDZIE!!!CO TO ZA WYNALAZEK!!!POMOCY
Jest to najprawdopodobniej model chłodzony cieczą więc koniecznie zamontuj chłodnicę inaczej go zatrzesz.
Maciek to jak ty to kupiłeś? Jakaś umowa? Faktura? Co masz w papierach wpisane? Sorry ale to tak jakbyś kupił samochód i nie wiedział co kupił. Dla mnie niezrozumiałe zupełnie.
-
jimmy_ezg....Nie porównywujmy chińskiej zabawki za tysiac złotych do samochodu...Nie jeden skuter,motor,rower jest bez papierów i ludzie żyją.Wiem że to mało legalne i wogóle,że nawet teraz niewiem co to za model ale kupiłem go tylko żeby polatać troche po lasach,polach a nie po czarnym,a jak załapie "bakcyla" to napewno takiego bez dokumentów już nie kupie, a na początek starczy...
Tede 74:
Jak myślisz jaką kupić j chłodnice mógłbyś może coś doradzić....czy każda bedzię pasować?
Tede 74:
Jak myślisz jaką kupić j chłodnice mógłbyś może coś doradzić....czy każda bedzię pasować?
- drx7
- Quad:: CF MOTO 500 LONG 2008r
- Imię: Darek
a wiesz wogóle jaka to pojemność? i nawet go bez chłodnicy nie odpalaj
-
Tede ..myślałem żeby kupić nową, ale z wentylatorem i wentylator podłączyć na stałe do aku i w razie upałów włączać go ręcznie( jakiś włącznik)żeby ominąć montaż jakiś czujnikó czy termostatu..tylko teraz zastanawiam się czy obieg wody bedzie wymuszony? i jak zrobić żebym miał kontrole cieczy w chłodnicy?Co myślicie o tym? A ta chłodnica :http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/zqa0701 ... st-9e.html
Pojemność 200cc
Pojemność 200cc
- tede74
- Administrator
- Kontakt:
Jeżeli ten silnik oryginalnie miał chodnicę to na pewno ma pompę wodną, tylko czy sprawną? Na pewno chłodnica z wentylatorem będzie lepsza niż bez, podałem ci najtańszą wersję.
-
Odkręciłem te węże i z każdego z nich leci czysty olej czyżby ten model potrzebował chłodnice olejową??? czy to normalne, bo obieg cały czas był zamknięty...i coś musiało przez te węże leciec.
- tede74
- Administrator
- Kontakt:
Prawdopodobnie wydmuchało ci uszczelkę pod głowicą i olej dostaje się do układu chłodzenie. Efekt jazdy bez chłodnicy.