Gdzie mogę polatać quadem w okolicach Myszkowa woj. śląskie?

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
ODPOWIEDZ
Krystian52
Quad:: Kingway 200
Imię: Krystian

Gdzie mogę polatać quadem w okolicach Myszkowa woj. śląskie?

Post autor: Krystian52 » wt 17 sie, 2010

Mam od kilku dni quadzika Kingway 200 Jumper. Jest on bez homologacji. Ale mam przyczepkę, tak więc mogę go wszędzie zawieść. Mieszkam koło Myszkowa woj śląskie, blisko Jury Krakowsko-Częstochowskiej

Po zakupie zacząłem czytać Wasze forum i zacząłem powoli żałować, że kupiłem "zabawkę". To, że nie mogę jeżdzić po drodze publicznej to wiedziałem, ale czytając forum okazuje się, że nie mogę wyjechać poza swoje podwórko, bo zawsze jakiś leśniczy może dać mi mandat. Wyczytałem o jedynym legalnym torze w Biskupicach koło Częstochowy.

Mam pytanie, może ktoś na forum jest z moich okolic i podzieli się jakimiś swoimi trasami, gdzie można bez stresu pobawić się. Dla mojego quadzika nie może być trudny teren bo go za szybko zarżnę.

Myślałem, że pojeżdzę nad Zalewm Porajskim, ale teraz chyba jest tam za dużo wędkarzy i jeszcze któryś zadzwoni na policję.

Tak więc szukam jakiś ciekawych tras (łatwych) i torów w okolicy Myszkowa.

Zastanawiam się czy nie napisać na forum buggi, ponieważ mój quadzik ma charkter sportowy, fajnie robi się na nim bączki, jest bardzo lekki, ale bardzo mu daleko do quada przeprawowego. Najlepiej poszaleć nim na jakimś płaskim ziemistym torze.

Może ktoś z Was ma taki tor i mnie zaprosi

hreho
Quad:: CFMOTO X5
Imię: Przemek

Re: Gdzie mogę polatać quadem w okolicach Myszkowa woj. śląs

Post autor: hreho » pn 23 sie, 2010

Na początku Myszkowa od strony Mrzygłodu był fajny tor crossowy i kiedyś tam latałem raczej cały czas tam jest tylko płatny i z właścicielem trzeba się umówić przez tel.. a pozatym no to zostaje ci pustynia błędowska i kamieniołmy i ich okolice ja się szkole u siebie w ŁAZACH w kamieniołomie.. Polecam też piaskownie w Ogrodzieńcu tylko czy nie zaciężko mu będzie to byś musiał po testować bo ja swojego na czterech napędach jednak zakopałem :) :) Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”