Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
No i wczoraj nim jeździłem normalnie... zgasiłem go wieczorem no i dzisiaj poszedłem odpalic go no i rozrusznik normalnie kreci ale nie chciał odpalic to wykręciłem świece i sie okazało że nie ma iskry.. co może by nie tek z iskrą ???
daj nową świecę...
Jak to nie pomoże to musisz po kolei sprawdzać...
czy do cewki dochodzi zasilanie...
może włączniki w manetkach jeżeli je masz ,one często się psuja
Jak to zrobisz to daj znać.
Ps. Może nie przekręciłeś stacyjki ??
No i kupiłem świece ale to chyba nie od świecy bo jak tak jechałem i mi zgasł to włozyłem inna świece i nie było iskry a włącznika jeszcze nie sprawdzałem, ale fajka od świecy się bardzo grzeje to może byc coś wspólnego z tym że gaśnie czy to normalne ??
moment..powoli.... napisz po kolei jak kupiłeś nową świecę i wkręciłeś ją to było ok ??
Ta iskra to kiedy znika ?? Rozumiem że raz jest i znika ??
Musisz dokładniej to opisać ,żebym mógł coś doradzić w miarę konkretnie ...
no wkręciłem świece odpalił po całej nocy bez problemu no i byłem się przejechac, przejechałem około 1-2 km i mi zgasł poczekałem około 1 minutę i odpalił i tak w kółko jeździłem czekałem troche i odpalał a jak jeździłem po placu pomału to mi nie gasł, chyba że jeżdziłem tak na pełnym na każdym biegu to mi też gasł no ale też poczekałem trochę i odpalił.
I to tak jest że jak jezdze szybko to mi szybko gaśnie a jak jezdze pomału to mi nie gaśnie albo żadko
Wygląda mi na to że brakuje paliwa w gaźniku,zwiększ poziom paliwa w komorze pływakowej.
Tylko musisz zrobić to ostrożnie nie za dużo bo będzie się waha z gaźnika wylewać