Niezbędne w terenie dla quadów napedzanych 2x4
Niezbędne w terenie dla quadów napedzanych 2x4
Z przykrością musze oświadczyć że niezbędne w terenie są łańcuchy na koła dla pojazdów które mają napędzaną tylko tylna oś . Quady te jak mój mają napęd na tylną oś i nie posiadają układu rożnicowego kół więc
muszą miec łańcuchy. A każdy z nas wie że łańcuchy na quada są naprawde drogie i ciężko je dostać. Więc mogę powiedzieć jak je zrobić samemu naprawde nietszeba wydawać 500żł a można wydać jedynie (50-100zł) nie wiencej jak ktoś będzie zainteresowany to zapraszam na gg 8394882 ewentualnie na forum. A osobom które maja 4x4 też się przydadzą
muszą miec łańcuchy. A każdy z nas wie że łańcuchy na quada są naprawde drogie i ciężko je dostać. Więc mogę powiedzieć jak je zrobić samemu naprawde nietszeba wydawać 500żł a można wydać jedynie (50-100zł) nie wiencej jak ktoś będzie zainteresowany to zapraszam na gg 8394882 ewentualnie na forum. A osobom które maja 4x4 też się przydadzą
Ostatnio zmieniony pn 10 gru, 2007 przez artiommm, łącznie zmieniany 1 raz.
kup około 5 m łańcucha zalerzy jakiej chcesz grubości łańcuch polecam drobny bierzesz obcęgi i ucinasz go co jakieś 30 cm (zalerzy jakie masz ogumienie musisz sam zmierzyć) od zewnętrznej części felgi do wewnętrznej części felgi jest około 30 cm i tniesz sobie od 5-do 10 pasków 30 centymetrowych. Teraz bierzesz ucinasz około 40cm łańcucha i tworzysz z niego koło i doczepiasz do tego koła te 30 centymetrowe części co 5-7 ogniwo łańcucha musisz tez kupic klamre wspinaczkową ona koszuje z 10-30 zł. Bierzesz ucinasz jeszcze 40 cm łańcucha i tworzysz z niego koło i końcówki z poprzedniego bierzesz i łączysz do teo nowego odcinka tak samo jak do poprzedniego koła i do jednego zapinasz klamre żeby można było to jakoś zamocować i masz juz jeden łaćcuch gotowy i potem robisz drugi taki sam i masz łańcuchy niemam aparatu ale bym ci pokazał jak ja to zrobiłem dają one o jakieś 70 % lepszą przyczepność w terenie jak coś to pisz wytłumacze
- Krzysztof Wronowski
Tutaj masz racje ale ja na codzień jerzdże na łąńcuchach ale bardzo drobnych i przyczepność w terenie wzrosła teraz myśle zeby zrobić łańcuchy na przednie koła. Zobacze jak to będzie się sprawowało w terenie bo na codzień jeżdże po lesie już mnie leśniczy gania. Ale za jazde po lesie musze quadem orać pola pod nowe drzewa tak się dogadałem z leśniczym
- joker19855
- Kontakt:
Witam!!!
Ja na swojego Raptora 350 zalozylem zimowe opony na tyl i nie ma problemu z jazda po sniegu.Nie kopie sie.Juz wyciagalem quady z z blota,wody itp.Z przodu nie ma sensu wymieniac opon bo one nie ciagna.Mysle ze lancuchy sa malo praktyczne.Nie da sie jezdzic po ulicy i kamieniach a wiec za kazdym razem zdejmowanie moze byc uporczywe.Proponuje kupic dobre opony na tyl.
Pozdrawiam
Ja na swojego Raptora 350 zalozylem zimowe opony na tyl i nie ma problemu z jazda po sniegu.Nie kopie sie.Juz wyciagalem quady z z blota,wody itp.Z przodu nie ma sensu wymieniac opon bo one nie ciagna.Mysle ze lancuchy sa malo praktyczne.Nie da sie jezdzic po ulicy i kamieniach a wiec za kazdym razem zdejmowanie moze byc uporczywe.Proponuje kupic dobre opony na tyl.
Pozdrawiam
R 350
KFX 400
KFX 400
-
- Kontakt:
cytuje kolege wyzej
no ty to masz uklady xDartiommm napisał...
Ale za jazde po lesie musze quadem orać pola pod nowe drzewa tak się dogadałem z leśniczym
Ostatnio zmieniony śr 14 paź, 2009 przez michal-nwl, łącznie zmieniany 1 raz.
Polaris phoenix 200.... Mały ale wariat....
:I love POLARIS:
:I love POLARIS:
- jarekstryszawa
- Imię: Jaro
- Kontakt:
Wszystko piękne, tylko jak się odepnie jeden z elementów tej drabinki to wirując potrafi nieźle namieszać... Czarno widzę trwałość takiej zmoty- odśnieżam w zimie dojazd do domu łamanym traktorem MT8 na łańcuchach to wiem jak one ciężko pracują. Prawdą jest , że bardzo poprawiają trakcję.
jeśli wiesz dokąd idziesz nie musisz się spieszyć http://jarekstryszawa.w.interiowo.pl