Bashan 250 VS Shineray 300
-
Bashan 250 VS Shineray 300
Jestem nowy na tym forum wiec witam serdecznie wszystkich quadowcow
Tylko odrazu nie krzyczcie ze to Chinczyki bo nie mam wyboru, musi to byc nowy quad poniewaz bedzie brany na raty, kredyt gotowkowy odpada bo zjedza mnie %
Wiec do rzeczy, zastanawiam sie nad tymi dwoma quadami, z tego co czytalem to bashan jest ogolnie bardziej znany jest do niego duzo czesci i nie za wiele osob na niego narzeka. O Shineray'u za wiele opini nie slyszalem, jedynie to, ze za glosno chodzi:) ale dla mnie nie jest to zaden minus :D I mam do was kilka pytan:
1. Ktory jest wiekszy ?
2. Lepiej sprawdza sie chlodzenie ciecza czy powietrzem ?
3. duza jest roznica miedzy 250cc a 300cc ?
4. jest mozliwosc wsadzenie lepszych czesci ? Np. amortyzatorow
5. spotkalem sie z opiniami ze 200cc to oryginal a 250cc to podroba, co o tym myslicie ?
6. jakie maja osiagi ?
Jesli ktos mial z nimi stycznosc to prosze o odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Tylko odrazu nie krzyczcie ze to Chinczyki bo nie mam wyboru, musi to byc nowy quad poniewaz bedzie brany na raty, kredyt gotowkowy odpada bo zjedza mnie %
Wiec do rzeczy, zastanawiam sie nad tymi dwoma quadami, z tego co czytalem to bashan jest ogolnie bardziej znany jest do niego duzo czesci i nie za wiele osob na niego narzeka. O Shineray'u za wiele opini nie slyszalem, jedynie to, ze za glosno chodzi:) ale dla mnie nie jest to zaden minus :D I mam do was kilka pytan:
1. Ktory jest wiekszy ?
2. Lepiej sprawdza sie chlodzenie ciecza czy powietrzem ?
3. duza jest roznica miedzy 250cc a 300cc ?
4. jest mozliwosc wsadzenie lepszych czesci ? Np. amortyzatorow
5. spotkalem sie z opiniami ze 200cc to oryginal a 250cc to podroba, co o tym myslicie ?
6. jakie maja osiagi ?
Jesli ktos mial z nimi stycznosc to prosze o odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Nie ważne na czym, ważne jak
-
To ja zdejmij i jak dostaniesz kilka razy kamieniem w zębatkę i pokrzywisz tarczę od kamieni zaraz ją założysz i nie będzie taka "ala" Jeżeli Ci przeszkadza niski prześwit załóż wyższe opony np. 22 (23 chyba juz sie nie mieszczą) ;]panikarz napisał...
ma taką ala ochronę na łancich i tarczę i to przeszkadza.
20 KM ten quadzik nigdy nie wyciągnie ma on 12 i co najwyżej może mieć 15 ;p
Lepiej sprawdza się chłodzenie cieczą naturalnie
Podobno jakaś jest w końcu to 50 ccm więcej lub mniej
Możliwość jest ,ale sens??
Widziałeś kiedyś chińską podróbkę?
Bashan 200 ma 12 KM 250 nie będzie miała dużo więcej coś ok. 15-16 ;]
Ostatnio zmieniony czw 24 gru, 2009 przez cYwil, łącznie zmieniany 1 raz.
motor jest ten sam , jedyne co to z wyglądu bashan jest chyba paskudniejszy . No zwłaszcza teraz jak zaczynają robić takie wersje.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1702962
Dla mnie i bashan i ten shineray jest po prostu za mały i jak na 182 wzrostu to chyba by było na nim dużo smiechu ze ojciec synowi qua da podkradł.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1702962
Dla mnie i bashan i ten shineray jest po prostu za mały i jak na 182 wzrostu to chyba by było na nim dużo smiechu ze ojciec synowi qua da podkradł.
Czy paskudniejszy to kwestia gustu, bo mi się bashan podoba.
Co do mocy to skąd masz pewność że nie ma więcej niż 12 KM? Mierzyłeś ją czymś?
Czy myślisz że z 200 ccm nie da się więcej wycisnąć?
Tą moc czuć i zapewniam Cię, że jeśli jest w pełni odblokowany ma dużo mocy (mam dla porównania 12 KM maszynę i trzeba powiedzieć że różnica jest i to spora).
Pozdrawiam.
Co do mocy to skąd masz pewność że nie ma więcej niż 12 KM? Mierzyłeś ją czymś?
Czy myślisz że z 200 ccm nie da się więcej wycisnąć?
Tą moc czuć i zapewniam Cię, że jeśli jest w pełni odblokowany ma dużo mocy (mam dla porównania 12 KM maszynę i trzeba powiedzieć że różnica jest i to spora).
Pozdrawiam.