ile pleju do polarisa

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
ewula171282

ile pleju do polarisa

Post autor: ewula171282 » ndz 17 maja, 2009

ile oleju wchodzi do silnika polarisa335 i ile kupić oleju do dyfrów i jak radzicie gdzie kupić olej czy na allegro czy w sklepie motoryzacyjnym i co z wymianą filtra czy przy wymianie oleju wymieniać też filt-dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 21 maja, 2009

Powiem Ci tak:
- jeżeli nie masz serwisówki, manuala itd to do silnika wlej olej do połowy miarki na bagnecie.
- do dyfrów lej do pełna
- allegro vs sklep motoryzacyjny, i tu i tu możesz kupić olej, liczy się jakość tego oleju, spytaj Krawco na tej stronie, bądź Prezziguzi to starzy wyjadacze Polarisów, na pewno Ci pomogą.
- Ja przy każdej wymianie oleju wymieniam filtr. Twierdzę, że quad to pojazd ogólnie extremalny i powinno się dbać o niego jak najlepiej. Potem odwdzięcza się bezawaryjną jazdą...
- Olej wymieniam co 500km, ty wymieniaj równie często.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”