Poligon w Wesołej(Warszawa)

Ustawki, wypady, quadowanie i wszystkie nieformalne spotkania quadowe - informuj, szukaj, zapraszaj, zamieszczaj relacje i zdjęcia...
Hubertk
Quad:: Outlander 800XT

Poligon w Wesołej(Warszawa)

Post autor: Hubertk » pt 01 maja, 2009

Czy ktoś mógłby mi napisac jak wygląda sytuacja na Poligonie w Wesołej? Jezdzilem tam przez jakis okres, ale to bylo dłuższy czas temu... Moze ktoś wie czy tam nadal mozna jeździc, a jeśli można to niech napisze gdzie, co i jak. Bardzo prosze.
Pozdrawiam! :)

Hubertk

Post autor: Hubertk » pn 18 maja, 2009

Naprawde nikt nic nie wie na temat tego poligonu!? :(
TranS-Squad-Team

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 18 maja, 2009

Legalnie nie możesz tam wjechać...
Póki co quadowa emeryturka :)

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » pn 18 maja, 2009

... jak na każdy obiekt wojskowy bez uprzedniego pisemnego zezwolenia.
.:GALEON:.

Hubertk

Post autor: Hubertk » wt 19 maja, 2009

dziekuje za odpowiedz. :) do tego, ze bez uprzedniego zezwolenia pisemnego nie moge wjechac na teren poligonu, doszedlem droga dedukcji, aczkolwiek dzieki Wam panowie moje domysly sie potwierdzily. :) Szkoda tylko, ze jak dotychczas nikt nie napisal ze wogole tam jezdzi... :( ale i tak dziekuje. :)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pt 22 maja, 2009

Tu macie program o quadowym terrorze m.in. w nadleśnictwie Drewnica, czyli również na poligonie w Wesołej (w Zielonce)... :arrow: Quadowy terror

Są tam ujęcia właśnie z Poligonu...
Póki co quadowa emeryturka :)

skawi

Post autor: skawi » ndz 24 maja, 2009

Pani Agnieszka Borowska powinna złożyć CV na rzecznika pis’u, albo od razu na prowadzącego wieczorny program w radiu maryja. Nie mówię absolutnie o stronie merytorycznej programu bo z nią nie ma sensu dyskutować, lecz o samym sposobie mówienia dykcji i prowadzenia samego programu – reportażu.

Hubertk

Post autor: Hubertk » pn 22 cze, 2009

NIe będe się wypowiadał na temat Pani Borowskiej. Jeżeli chodzi o Poligon to przyznam szczerze, ze nie spotkałem tam jak do tej pory ludzi, którym w jakiś sposób przeszkadzała nasza jazda.Poligon jest tak duży i jest na nim tak dużo terenu, że każdy bez wyjątku może sie gdzieś podziać bez przeszkadzania sobie nawzajem. Domyslam sie ze to brzmi głupio co napisałem. :) co do rozjeżdżania ściółki to napewno zdarzają się quadowcy, którzy specjalnie to robią albo nawet nie umyślnie...ale i tak, bądźmy ze sobą szczerze, bardziej niz czołgiem to sie nie da rozjechać tego terenu. :P ;) Jeżdziłem tam wzdłóż i wszesz i to co zostawiają po sobie czołgi i inne wozy pancerne... szkoda pisać. :) :P

Tak przy okazji któraś z Pań w tym wywiadzie powiedziala, ze quadzikowcy sa wulgarni, nie kulturalni. A jak sie zachowuja ludzie piesi!?!? nawet jeżeli quadowiec będzie kulturalny i spokojnie przejedzie obok danej osoby, to ile razy słyszałem wyzwiska, przekleństwa, nawet nie ktorzy chwytali po kije. Po takim przywitaniu.. :/ :) .My tez jesteśmy ludźmi, tez mamy emocje i nerwy...

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » wt 23 cze, 2009

czyli żeby chodzić pieszo po terenie wojskowym też trzeba mieć pisemne zezwolenie ?

większość tych materiałów co pokazali, to wydaje się znajomy teren poligonu, czyli teren przyrodniczo zniszczony przez wojsko - więc reportaż jest zakłamany - to jest oszukiwanie opinii publicznej

ten mostek zbudowali leśnicy
bagno wysycha bo wody gruntowe się opuszczają, zniszczenia przez quady są minimalne, oczywiście są. Tylko co to za straty kilka rozwalonych brzózek, rozjechane bagno - przyroda sobie doskonale z tym daje rade. To są tematy w stylu - motorówki napowietrzające wodę w jeziorze i przez to ryby się rozwijają i quady spulchniające ziemię, zawsze tam gdzie szła trasa rajdu roślinność się najlepiej rozwija ! GADAJĄ GŁUPOTY W TYM REPORTARZU !!!

powinni pobierać opłaty za jazde po poligonie i zabezpieczyć teren przyrodniczo delikatny, sukces finansowy murowany. znam teren z reportażu doskonale, dawno tam nie byłem jest piękny.
Wkurzają mnie tylko quadowcy co: wyrzucają śmieci, typu puszki butelki po wódce, wymieniają olej na poligonie po zalaniu silnika - spuszczają go w lesie. puste pojemniki po oleju wyrzucają do rzeki, dlatego między inn., przestałem tam jeździć, latam tam tylko w zime po zamarznietych stawach i zaśnieżonych drogach leśnych, nie ma wtedy śmieci.

Hubertk

Post autor: Hubertk » śr 24 cze, 2009

ooo aa jednak ktoś jeździ na poligonie! :):D no to super! Mam nadzieję, że kiedyś uda nam się polecieć razem na poligon! Co prawda wiem, że moja data urodzenia może odstraszać z różnych powodów:P, ale może się uda. (Aktualnie staram sie o prawko B1.)
TranS-Squad-Team

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ustawki quadowe”