raptor 660 sprzęgło rozrusznika
raptor 660 sprzęgło rozrusznika
Witam
proszę o pomoc !!!!
mój raptorek nie chce odpalić , ślizga się rozrusznik
po rozebraniu i diagnozie:
potrzebuję sprzeglo jednukierunkowe rozrusznika albo najlepiej komplet do raptora 660 2003r
juz dopytywałem w serwisie i koszt kompletu ok 1600 PLN
moze zna ktos jakies tansze rozwiazanie tego problemu??????
za każdą pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
proszę o pomoc !!!!
mój raptorek nie chce odpalić , ślizga się rozrusznik
po rozebraniu i diagnozie:
potrzebuję sprzeglo jednukierunkowe rozrusznika albo najlepiej komplet do raptora 660 2003r
juz dopytywałem w serwisie i koszt kompletu ok 1600 PLN
moze zna ktos jakies tansze rozwiazanie tego problemu??????
za każdą pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
hello
nie to nie akumulator. ( u mnie wałeczki w tym łożysku były juz bardzo starte i bieznia po której one się kręcą tez była już zuzyta )
ja już mojego raptorka złożyłem
niestety zamówiłem w serwisie zapłaciłem 1500
pali teraz zaraz po dotknięciu zapłonu
no i nareszcie można pośmigać !!!!!
pozdrawiam wszystkich raptor-maniaków
nie to nie akumulator. ( u mnie wałeczki w tym łożysku były juz bardzo starte i bieznia po której one się kręcą tez była już zuzyta )
ja już mojego raptorka złożyłem
niestety zamówiłem w serwisie zapłaciłem 1500
pali teraz zaraz po dotknięciu zapłonu
no i nareszcie można pośmigać !!!!!
pozdrawiam wszystkich raptor-maniaków
Maszyna naprawiona koszt naprawy 0zł tylko pół dnia spędzone w smarach
Wyjaśnię mniej więcej jak można samemu naprawić sprzęgło rozrusznika:
A więc częsta wadą tych oto sprzęgieł jest cieniutka sprężynka którą są oplecione takie stożki rozpierające sie.
Ściągamy koło magnesowe
Rozpoławiamy je żeby dobrać sie do sprzęgła (6 śrubek)
Jak już rozpołowimy to delikatnie wyciągamy sprzęgło z tulei na 99% sprężynka będzie urwana, nie pogubcie stożków
Dokładnie czyścimy całość z syfu jaki sie nazbierał, szukamy sprężynki (w moim przypadku była to sprężynka z symeringu z ciągnika Ferguson )zakładamy nową, skręcamy wszystko, wlewamy olej.
I cieszymy sie nowym sprzęgłem rozrusznika (moje pali na dyk)
Żywotność po takiej naprawie nie znana ale lepsze to niż wywalić 1000-1500zł albo i więcej w serwisie. Przypuszczam że trochę na tym pojeździ
Wyjaśnię mniej więcej jak można samemu naprawić sprzęgło rozrusznika:
A więc częsta wadą tych oto sprzęgieł jest cieniutka sprężynka którą są oplecione takie stożki rozpierające sie.
Ściągamy koło magnesowe
Rozpoławiamy je żeby dobrać sie do sprzęgła (6 śrubek)
Jak już rozpołowimy to delikatnie wyciągamy sprzęgło z tulei na 99% sprężynka będzie urwana, nie pogubcie stożków
Dokładnie czyścimy całość z syfu jaki sie nazbierał, szukamy sprężynki (w moim przypadku była to sprężynka z symeringu z ciągnika Ferguson )zakładamy nową, skręcamy wszystko, wlewamy olej.
I cieszymy sie nowym sprzęgłem rozrusznika (moje pali na dyk)
Żywotność po takiej naprawie nie znana ale lepsze to niż wywalić 1000-1500zł albo i więcej w serwisie. Przypuszczam że trochę na tym pojeździ
Yamaha Raptor 660R