nowy chinol na rynku

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
jepes

nowy chinol na rynku

Post autor: jepes » śr 18 mar, 2009

czesc jestem nowy i powaznie rozgladam sie za quadem z homologacja
głownie chce sie nim poruszac po drogach publicznych nie bede go meczył po lasach itp.
co myslicie o tym modelu?
http://allegro.pl/item584722755_super_z ... kutno.html

czekam na opinie albo moze ktos ma na sell?

Awatar użytkownika
stahoo

Post autor: stahoo » śr 18 mar, 2009

coz...

jedno z hasel zachecajacych do zakupu: "jazda bez kasku" mowi samo za siebie... i niech to bedzie odpowiedzia na Twoje zapytanie... :dobani:
.:GALEON:.

jepes

Post autor: jepes » śr 18 mar, 2009

ok moze ktos jeszcze sie wypowie nie stac mnie na nic lepszego ;p

mattc

Post autor: mattc » czw 09 kwie, 2009

czy ktoś wie coś sensownego o tej zondzie bo ze chiniol i zly to kazdy moze napisać ;)

a coś konkretnego ?

Graba

Cos na temat zondy

Post autor: Graba » śr 15 kwie, 2009

Masz racje kazdy moze napisac ze to chinol badziew it'd. Ja jestem posiadaczem tego quadzika I musze przyznac ze jest to produkcja chinska ale jak wiadomo nawet chinczycy robia rozne jakosciowo rzeczy a ten quad to nie wyrob z najnizszej polki. Silnik powiem ze bardzo dobry I mocny a tak na marginesie to 150 ma tylko w homologacji bo jest to 200. Jezeli dotrzesz bez szalenstw I zadbasz o olej to bedzie dlugo jezdzil.rama jest dobrze pospawana a quad dobrze zachowuje sie na drodze. Zawieszenie jest regolowane I ma tuleje metalowogumowe ze smarownicami czyli kalamitkami. Predkosc max to okolo75 kmh zalezy od kierowcy. Wiadomo ze po zakupie trzeba sprawdzic sruby poniewaz quady nie przychodza w calosci I sa montowane w Polsce do tego quad jest doposazany do homologacji wiec tez ingeruja w jego osprzet I to wlasnie trzeba sprawdzic bo zawsze ktos moze cos przeoczyc. Ja zrobilem to dla swojego spokoju. Quad radzi sobie w terenie ale pamietaj ze to konstrukcja sportowa a nie przeprawowa wiec jakies hopki gorki szutry piachy tak ale rzeka I bloto jakies glebsze napewno nie. Jesli chcesz sie dowiedziec czegos konkretnego to pytaj. Ja przekonalem sie ze nie jest to szajs jak zobaczylem na gazniku kraj pochodzenia Japonia I troche nim pojezdzilem. Jego atutem jest to ze to automat I dla kogos kto zaczyna nadaje sie wysmienicie. A I jeszcze jedno jest nisko osadzony ale nie jest przez to wywrotny bo ma dobrze osadzony srodek ciezkosci. A to co pisza ze jest szybki to nie sciema bo on jest szybki moze nie jak yamaha 450 ale z trzysetkami kymco mozna by sprawdzic. Zycze udanego zakupu.
Szacunek dla wszystkich quadowców

MARCIN87

Post autor: MARCIN87 » śr 06 maja, 2009

Kolego Jepes ma takiego quada ma przejechane ponad 600km i chodzi bez zadnych problemow jestem z niego bardzo zadowolony. Bardzo goraco polecam zonda fx 150.
Nie musisz zgadzac sie z moim zdaniem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”