Jakie cisnienie w oponach??

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
gringo99
Kontakt:

Jakie cisnienie w oponach??

Post autor: gringo99 » śr 11 mar, 2009

Jakie ma być ciśnienie oponach(26x12x9 w G700) do jazdy w uniwersalnych warunkach(błoto, szutry). Dzięki z góry.
Szukam partnerów do jazdy quadem okolice Kłobucka, Kamyka, Częstochowy (grizzli)

Awatar użytkownika
Romulus
Quad:: Nie ma. Bo nie mogę jeździć
Imię: Roman

Post autor: Romulus » czw 12 mar, 2009

0,3-0,4 atm

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » czw 12 mar, 2009

Pompuj tak, żeby opona nie zrobiła się wypukła :) Bo będzie się nie równo ścierać.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

botor
Kontakt:

Post autor: botor » pt 13 mar, 2009

zalezy cze masz beadlocki jesli je posiadasz mozesz jezdzic nawet na cisnieniu 0,1 0,2
praktycznie jakim chcesz a jesli ich nie posiadasz to powinienes jezdzic na cisnieniu 1.1 - 2.3 zalezy to takze od wagi jesli wazysz duzo czyli powyzej 100 to ustaw sobie wieksze cisnienie np 1,8 jesli wazysz standardowo np. 80-90 kilo ustaw 1,1
Suzuki Eiger automat

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » pt 13 mar, 2009

botor zalezy cze masz beadlocki jesli je posiadasz mozesz jezdzic nawet na cisnieniu 0,1 0,2
praktycznie jakim chcesz a jesli ich nie posiadasz to powinienes jezdzic na cisnieniu 1.1 - 2.3 zalezy to takze od wagi jesli wazysz duzo czyli powyzej 100 to ustaw sobie wieksze cisnienie np 1,8 jesli wazysz standardowo np. 80-90 kilo ustaw 1,1
Co ty chłopie za banialuki opowiadasz
Standardowe ciśnienie w quadzie to 3-5 PSI czyli 0,28-0,35 Atm. 1,1 to sobie do taczki możesz pompować, a nie do quada.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pt 13 mar, 2009

botor:
Chyba rozpędziłeś się trochę z tymi ciśnieniami w quadzie, oczywiście przy twardym podłożu, np. szutrach, kamieniach i asfalcie, oczywiście można zastosować troszkę większe ciśnienie, ale nie przekraczałbym tu na pewno 1 atm. Jeżeli chodzi o błoto, piach to im niższe tym lepiej... Sugerowałbym wbicie jednak ciśnienia takiego jak podał Romulus -> 0,3-0,4 atm
Póki co quadowa emeryturka :)

botor
Kontakt:

Post autor: botor » pn 16 mar, 2009

przepraszam jesli jestem w błędzie ale ja ustawiam sobie 0,9 nie jeżdzę w rajdach a quady są wypożyczane na imprezy integracyjne wtedy ustawiam 2,0 nie wiem moze podaje w zlych jednostakach nie znam sie. znalezlem na magazynie takie uzrządzonko i tam mi pokazuje nie znam sie na tym aż tak dobrze ale jesli ustawiamy takie cisnienie to nie spada wam oponka z felgii??
Suzuki Eiger automat

robertyamaha

Post autor: robertyamaha » pn 16 mar, 2009

ustaw 0,3 - odkryjesz co to znaczy przyczepność i wygoda

botor
Kontakt:

Post autor: botor » pn 16 mar, 2009

no dobrze sprobuje martwie sie tylko czy opona nie spadnie mi z felgi
Suzuki Eiger automat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”