Jak wymienic olej w Outlanderze 500xt

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
ODPOWIEDZ
magic

Jak wymienic olej w Outlanderze 500xt

Post autor: magic » pn 09 mar, 2009

Witam wszystkich. Mam taki problem ze chcem wymienic olej a bede robil to pierwszy raz i przydalaby sie pomoc.Serwisu nie ma w poblizu zeby sie dowiedziec jak wiec pytam tutaj moze Mi doradzicie.Jeszcze jedno czy olej BEL-RAY ATV RACING (sae 10w40) moze byc czy jakis inny. I tak przy okazji moze ktos ma serwisowke do tego modelu. Dzieki i pozdrawiam.

kinzoo

Post autor: kinzoo » wt 01 wrz, 2009

Witam temat stary ale jeśli by ktoś jeszcze potrzebował to napiszę a więc:
1.napewno musisz kupić nowy filtr oleju
2. następnie jak juz masz wszystko to: po prawej str silnika pod spodem masz śrubę na klucz chyba "13" odkręcasz i spuszczasz stary olej następnie musisz odkręcić pokrywę filtru trudno będzie mi to wytłumaczyć ale jest to pokrywa na 3 śrubach wielkości średnicy filtra który masz juz kupiony znajduje sie ona bardziej z przodu silnika ale żeby ja odkręcić ja musialem sobie plastiki poodkręcać chociaż to może dlatego że nie mam specjalnych kluczy no i zakładasz nowy filtr zakręcasz ( uważaj na uszczelkę ) a także zakręcasz śrubę pod spodem ( uważaj żeby nie za mocno łatwo ja jest przekręcić ) i pozostaje ostatnia czynność wlać olej przez wlew ten sam co jest bagnet nie wiem czy pomogłem takim opisem komuś ale może chociaż jedna osoba sobie ułatwi na sto to i tak będzie sukces powodzenia i pozdrawiam użytkowników bomb 500XT a jest ich chyba jeszcze mało mało :D :D :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”