instrukcja do ls-300-U
-
- Quad:: kymco mxu 500
- Imię: Krzysztof
instrukcja do ls-300-U
witam, od niedawna mam LS 300-U, jest to mój pierwszy Quad. Kupiłem go to miał przejechane niecałe 500 km był po pierwszym przeglądzie teraz zbliża się drugi zastanawiam się czy warto na niego jechać bo niedługo i tak kończy mi się gwarancja tylko że słyszałem gdzieś ze na drugim przeglądzie przy 1000 km jest regulacja zaworów i teraz nie wiem bo jak jest to chyba jednak będę musiał jechać na ten przegląd wie ktoś może jak to jest naprawdę bo jak tylko wymiana oleju to sam sobie wymienię trochę kasy zaoszczędzę a i jeszcze jedno czy ma ktoś może instrukcje do tego Quada bo jak kupowałem nie dostałem sprzedawca miał mi dosłać i śle śle i nie może wysłać jak zawsze jak się kupuje to wszystko cacy a teraz nie mogę się doprosić oczywiście za instrukcje zapłacę jak ktoś będzie miał ochotę zrobić mi ksero czekam na kontakt i pozdrawiam a i jeszcze jedna sprawa jest ktoś może na tym forum co ma najeżdżone tym Quadem ze 3-4 tyś ciekawi mnie jak się te sprzęty sprawują po takim przebiegu czy jeszcze jeżdżą hehe
w mojej 300 regulację będą zaworów będą robić dopiero przy 3 przeglądzie (2 tyś km) czyli za jakiś miesiąc - ale to tylko nasze ustalenia, wcześniejsza regulacja nie była wymagana.
Jeśli jesteś na siłach i masz odrobinę pojęcia i mechanice to może olać przegląd - na własną odpowiedzialność Jam bym pojechał, tym bardziej że to, jak piszesz, ostatni przegląd przed upływem gwarancji
Jeśli jesteś na siłach i masz odrobinę pojęcia i mechanice to może olać przegląd - na własną odpowiedzialność Jam bym pojechał, tym bardziej że to, jak piszesz, ostatni przegląd przed upływem gwarancji
-
- Quad:: kymco mxu 500
- Imię: Krzysztof
Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że wszystkie Lucky Star się już rozkraczyły, nikt nic nie odpisywał a wcześniej tak ładnie wszyscy pisali o nich, że kupiłem ten sprzęt. Masz racje, chyba pojadę na ten przegląd, bo to ostatni przed upływem gwarancji. Domyślam się, że masz na swoim coś koło 2 tyś zrobione jak zbliża ci się trzeci przegląd. Powiedz jak się sprawuje twój Quad, miałeś jakieś awarie, działo się cos z nim? Pytam bo strasznie mnie interesuje jak one się sprawują dalej. Ostatnio czytałem trochę na forach i się wystraszyłem, bo ludzie różnie piszą, niektórzy strasznie narzekają i poważnie się zastanawiam czy może nie lepiej sprzedać go i rozglądnąć się za czymś innym. Dodam że ja kupiłem swego jak miał niecałe 500 km już jest prawie 1000 i jak na razie nie narzekam. Maiłem jedną awarię ale to drobnostka, padła świeca, wymieniłem i jest ok. No jest też jeden problem ale właśnie chyba też dlatego pojadę z nim do serwisu na ten przegląd, bo troszkę mnie to drażni, taki zgrzyt przy włączaniu biegu i jest tylko wtedy jak włączam z N na D, bo jak najpierw wrzucę na R a potem na D to jest ok., inne biegi tez wchodzą ok. Zgrzyt jest tylko jak przerzucam z N na D. To tyle co na razie dolega dla mojego quada. Szkoda że nie wypowiada się nikt kto ma przejechane tym sprzętem ze 4 tyś albo więcej, czy jeszcze jeżdżą. Łatwiej by było innym osobom podjąć decyzję co do zakupu i wyrobieniu jakiegoś zdania. Pozdrowienia
mój ma 1700km na liczniku... jak do tej pory nawalił tylko czujnik zmiany biegów - po wrzuceniu wstecznego gadzina gasła ale to częsta i powszechna usterka w lsach, problem był tylko z dostępnością nowego czujnika ale to już sprawa importera
żeby nie zapeszyć, quad sprawuje się bardzo dobrze, wytrzymuje nawet 25 stopniowe mrozy
żeby nie zapeszyć, quad sprawuje się bardzo dobrze, wytrzymuje nawet 25 stopniowe mrozy
hej
moj ma 5900km i jezdziHenoh:
mój ma 1700km na liczniku... jak do tej pory nawalił tylko czujnik zmiany biegów - po wrzuceniu wstecznego gadzina gasła ale to częsta i powszechna usterka w lsach, problem był tylko z dostępnością nowego czujnika ale to już sprawa importera
Ostatnio zmieniony śr 25 mar, 2009 przez zorby, łącznie zmieniany 1 raz.
nie ja ale poprzedni własciciel miał, choinka ze skrzyni biegów 1 nie działała, uszczelka pomiedzy gaznikiem a cylindrem, i zembatka i łancuch wymieniony, a i pierscienie na tłokuhansss
mówisz że masz 5900 to trochę a jakie miałeś awarie
Ostatnio zmieniony śr 25 mar, 2009 przez zorby, łącznie zmieniany 1 raz.