Pomóżcie wybrać niestety chinola ;/

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
xxfleshxx

Pomóżcie wybrać niestety chinola ;/

Post autor: xxfleshxx » pt 24 paź, 2008

Witam. To mój pierwszy temat :) Więc tak chcę kupić quada lecz nie mam na to za dużo kasy bo tylko 4000zł ;/ mam do wyboru Bashan, Shieray lub kingway minimalna pojemność jaka mnie interesuje to 200cc .

Napiszcie może np.
-który jest najmocniejszy
-który jest najmniej awaryjny
-jakie są najczęstsze usterki danego modelu
-który na moim miejscu byście wybrali

Nie piszcie proszę, żebym tego nie kupował bo wiem z czym to się wiąże, ale i tak muszę coś takiego mieć. Poprostu chcę zacząć swoją przygodę z quadami. Sam jestem najbardziej zainteresowany Bashanem a najmniej to kingwayem.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Sławek
Ostatnio zmieniony ndz 26 paź, 2008 przez xxfleshxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pt 24 paź, 2008

Wybierz Bashana, chociaż to i tak chinol ale ten troszeczkę lepszy!
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

xxfleshxx

Post autor: xxfleshxx » sob 25 paź, 2008

Szczeże to właśnie jestem nastawiony na Bashana bo fajnie wygląda i podobno jest najmocniejszy z tych wszystkich ale Shieray jest podobno najmniej awaryjny tylko, że za 4tyś zł to będzie ciężko kupić, no i wygląd to też taki za spokojny więc raczej Bashan ale proszę jeszcze te osoby, które mają króregoś z tych "quadów" niech się wypowiedzą...Pozdro!

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » sob 25 paź, 2008

xxfleshxx poczuj trochę adrenalinki i za tą cene kup crossa
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

pawel93ekk
Kontakt:

Post autor: pawel93ekk » ndz 26 paź, 2008

Albo dozbieraj chociaż ten tysiąc, bo za 5k można znaleźć już Yamahe Blaster. A różnica między chinolem a yamaha jest ogromna. I w jeździe i w jakości sprzętu.

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » ndz 26 paź, 2008

125 w 2T i dwa koła da ci więcej radości niż nie jeden quad
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

xxfleshxx

Post autor: xxfleshxx » wt 28 paź, 2008

Crosa nie chce bo jestem jeszcze za niski ;/ jedynie te 125cc dla dzieci ;/ Więc wole quada, a co do Blasterka to juz myślałem nad tym i za 5 tyś. to też kupie (o ile udało by sie kupić) jakiś zajechany sprzęt ;/ A kasy na naprawy albo na wymienianie części nie mam, a podobno do chinoli nie są drogie tzn. niewiem ile kosztuje np. skrzynia biegów czy sprzęgło ale te drobniejsze to taniocha... Więc pozostaje chinol...

pawel93ekk
Kontakt:

Post autor: pawel93ekk » wt 28 paź, 2008

Czasami kilkoletni blaster może być w lepszym stanie niż chinol po jednej podróży, więc wydanie 5k na chińskiego quada jest po prostu głupotą.

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » wt 28 paź, 2008

xxfleshxx to ile ty masz wzrostu? 20cm?

xxfleshxx

Post autor: xxfleshxx » śr 29 paź, 2008

nie 15 cm ;p kurde wiem, że macie rację z tymi chinolami i, że bede musiał sie z nimi męczyć... tak sobie myśle może sobie kupie jakiegoś skuterka o pojemności 100cc było by to bardziej rozsądniejsze co??? np. Peugota albo yamahe. Quadem to nawet nie mugł bym wyjechać na ulicę bo jak by mnie niebiescy złapali to by była kicha, a tak to sobie zarejestruje na 50cc karte motorowerową już mam i mugł bym śmigać gdzie tylko bym chciał. Już trochę ogłupiałem nie wiem co wybrać ;/;/;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”