JAK POSZERZYć BłOTNIKI W KAWIE?

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tessa33

JAK POSZERZYć BłOTNIKI W KAWIE?

Post autor: tessa33 » śr 31 sty, 2007

POSZERZYłAM SOBIE BRUTALKA (dystanse z przodu) i teraz pasowało by poszerzyć błotniki o parę centymetrów z każdej strony,widziałam takie "poszerzacze"do gryzliego czy jest coś takiego do brut force ?
I jeszcze jedno pytanko do szanownych kolegów chciałabym zmienić opony ,tylko nie wiem jak opony które mam zamiar kupić sprawdzą się w terenie i czy założenie wiekszych opon nie wpłynie na jakość jazdy i zawieszenie.
Podobają mi się opnki Keny bear claw 25x12.5x12 tył i 25x10x12 przód albo ITP XTR 26X11X12 ;26X9X12 . A MOżE KTOś MA INNE SPRAWDZONE OPONKI :D

I jeszcze jedno czy te opony da radę założyć na oryg. felgi czy raczej trzeba kupić poszerzane alusy?

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » czw 01 lut, 2007

Tessa , zamiast dystansów zastosuj felgi o poszerzonym offsecie , efekt ten sam a zwrotnice i lożyska mniej obciążone.
Jeżeli opony to tylko MUD Lite XL przód 26/10/12 i tył 26/12/12 sprawdzone w biju ;)
3fun - bo quady są naszą pasją

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”