Witajcie,
jestem II gim właścicielem Suzuki LTZ 400. Polska salon, niestety bez homologacji. Teraz co zrobić aby poruszać sie po drodze dojezdzajac gdzies w teren? jest jakas mozliwosc? Posiadam jedynie f-re oraz dokumenty zakupu z salony (gwarancja, ksiazka serwisowa)
Pomocy eksperci.
dzieki
P.
LTZ 400 problem rejestracji
Problem jest konkretny.... co urząd to inna interpretacja nie do końca jasnych przepisów
związanych z rejestracją quadów...
przede wszystkim powinieneś "załatwić" sobie zaświadczenie o przeprowadzonym
badaniu technicznym przez "właściwą" stację kontroli pojazdów z odpowiednimi
wpisami dotyczącymi zdolności owego quada do poruszania się po drogach publicznych...
ale czasami i to nie wystarcza, na podstawie doświadczeń kolegi wiem, że nawet dokumnet
będący świadectwem homolagacji wydanym przez producenta nie jest wystarczający do
zarejestrowania pojazdu, a na zadane pytanie do pani urzędniczki "dlaczego?" można
spotkać się z odpowiedzią" bo nie"
z rejestracją quda jest jak z grą w ruletkę, czasem się uda a czasem nie .. ale i tak życzę
powodzenia i poczytaj pozostałe topici
związanych z rejestracją quadów...
przede wszystkim powinieneś "załatwić" sobie zaświadczenie o przeprowadzonym
badaniu technicznym przez "właściwą" stację kontroli pojazdów z odpowiednimi
wpisami dotyczącymi zdolności owego quada do poruszania się po drogach publicznych...
ale czasami i to nie wystarcza, na podstawie doświadczeń kolegi wiem, że nawet dokumnet
będący świadectwem homolagacji wydanym przez producenta nie jest wystarczający do
zarejestrowania pojazdu, a na zadane pytanie do pani urzędniczki "dlaczego?" można
spotkać się z odpowiedzią" bo nie"
z rejestracją quda jest jak z grą w ruletkę, czasem się uda a czasem nie .. ale i tak życzę
powodzenia i poczytaj pozostałe topici