gdy nie ma papierów

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
karp505

gdy nie ma papierów

Post autor: karp505 » czw 08 maja, 2008

Witam wszystkich! Mam pewien problem, a mianowicie: moge kupic Raptora 350 w wyjątkowo okazynej cenie ale jest pewien problem. Jego właściciel nie posiada papierów do niego, czy jest mozliwosc zarejestrowania go jako pojazd typu sam? słyszałem że chłopacy z okolic Włocławka cos takiego zrobili i jeżdża z tablicami (tylko słyszałem nie wiem czy faktycznie tak jest). Jesli ktoś wie cos odnosnie tego tematu prosze o informacje, moze uda sie zarejestrować tego quadzika.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Grzesiek G

Post autor: Grzesiek G » pt 09 maja, 2008

Bez papierów , okazyjna cena - i uważasz , że pozatym wszystko jest ok ? :shock:

karp505

Post autor: karp505 » pt 09 maja, 2008

Wiem napewno że nie jest to kradziona maszyna, bo od samego początku ma to mój kuzyn. Problem własnie w tym, że on nie rejestrował tego, a papierów jeszcze nie znalazł. Wiem, że to co pisze może was nie przokonywać o legalnosci tego ATV ale cóż...

lordzicho1

Post autor: lordzicho1 » czw 28 sie, 2008

Witam,
ja na ten temat trochę szukałem i się dowiadywałem:

- rama quada który ma by zatrejestrowany nie może miec nr. seryjnych tzn. musi byc samodzielnej konstrukcji, natomiast reszta nie ma znaczenia.

Awatar użytkownika
TomekD

Post autor: TomekD » pt 29 sie, 2008

tez byłem w podobnej sytuacji z G700 ale sobie odpusciłem... w prawdzie nie był to kuzyn i ktoś mu to niby wrzucił na TIR-a w Niemczech jak wiózł towar do PL :lol: Ale z tego co wiem to ktos to jednak łyknął do jazdy w... Bieszczadach
KQ750axi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”