Pomoc w wyborze Quada

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
@m@rcin

Pomoc w wyborze Quada

Post autor: @m@rcin » czw 24 kwie, 2008

Witam,
czytam to forum już 2 dni, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania. Szukam quada najlepiej nowego. Podoba mi sie Yamaha Grizzly 700FI ze wspomaganiem. W salonie w Kraku krzyczą za nią 37 000 a na allegro nowe sprowadzone z USA wyrwe za 25 000. Czy wspomaganie często sie psuje? Znacie jakiegoś dobrego i w miarę taniego mechanika z małopolski? Jakie quady jeszcze polecacie? Myślałem nad Cfmoto nowym za 17000 ale podobno chińczyk, to nie chce go. Pomożecie?

aha, quad ma mieć wyciągarke. 75% jazda terenowa dosyć ostra i 25% sportowa

Jak sie dociera quady?

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » czw 24 kwie, 2008

@m@rcin

czytam to forum już 2 dni, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania
Gdzie jest POWITALNIA ???

Służę pomocą :język_oko:

http://quadzik.pl/forum/viewtopic.php?t=2566
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

@m@rcin

Post autor: @m@rcin » czw 24 kwie, 2008

Czy 'grizlacz' jest wart tej kasy? Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » pt 25 kwie, 2008

Co do tej kasy to może warto wiedziec że grizlak w USA kosztuje 7500-8500 USD. Przelicz sobie na złotówki i wyjdzie ci wszystko. Ile ty zaoszczędzisz, ile zarobi ten co ci go sprowadzi. Pamiętaj o gwarancji w modelu z polski. No i chyba najważniejsze pytanie. Czy chcesz go zarejestrowac? Tego z PL będzie ci łatwiej bo w salonie ci pomogą.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

norbi

Post autor: norbi » pt 25 kwie, 2008

4_wheels, ze sprowadzeniem sobie quada ze stanów to nie jest takie hop-siup to po pierwsze. dwa gwarancja na nowego quada z salony spoko sprawa ale jak dla mnie to za drogi interes żeby salonowi dawac zarobić ponad 10,000tys. znajdz na allegro - handlarze sie ogłaszaja którzy mają dobre stosunki ze swoimi sprzedawcami w usa i w razie czego zawsze możesz czesc rozkreci i wyslac im w ramach gwarancji ( w sumie to mam tu na mysli wpomaganie w g700 - chyba najbardziej narazona na zepsucie się i najdroższa rzecz w tym quadzie) poza tym to grizzlak dobry quadzik-więc jakiś wiekszych usterek nie powinno być. co do rejestracji to nie wiem czy nie będzie nawet łatwiej zarejestrować quada sprowadzonego z usa?!

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » pt 25 kwie, 2008

Nie neguje żadnej formy zakupu quada. Twierdze tylko że czasami z coś co pozornie wydaje się tańsze takie nie jest. Takie chociażby sprowadzanie częsci z USA, za każdym razem musisz doliczyc koszt przesyłki. No i fakt iż jak cos padnie to się wydłuża okres naprawy. A co do zysku sprzedającego to może nie wszyscy ale większośc bierze po kilka quadów (co obniża ich cene) i maja większy zysk. Na zniżki można liczyc także i u nas. Generalnie gdybym miał do wyboru 500 (np Hondy) z salonu w polsce a 680 z USA to wybrałbym pierwszą opcję, nawet gdyby wyniosło to trochę wiecej.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » pt 25 kwie, 2008

Stary 32 tys. i masz salonowego z usa Renegade 800 X
Więc czy warto grizzly ?
4_wheels ale czy warto za 15 tys, zaoszczędzone nawet zrobisz generalny remont w 2 cylindrówce i ci zostanie jeszcze :P
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

norbi

BadAmstaff z tym że musisz wziąźć pod uwagę to że nie każdemu odpowiada taki quad jak renia.
Nie wiem skąd Ty jesteś ale ja nawet jakby renia była tańsza od grizzlego to bym jej nie kupił. Jest to fajny quad ale według mnie bardziej do ścigaczki,zabawy niż ostrej górskiej przeprawówki. takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » pt 25 kwie, 2008

Outlander, Bruteforce dużo fajnych przeprawówek
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

norbi

... kingquad 750 axi,rincon680,twinpeaks 700...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”