Jaki quad dla mnie?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
Igrex

Jaki quad dla mnie?

Post autor: Igrex » czw 17 kwie, 2008

Witam.
W tym miesiącu mam zamiar kupić quada. Zamierzam go przywieźć z Niemiec i mam co do tego parę pytań.
Po pierwsze jaki model quada. Chciałbym, żeby to była dosyć mocna maszyna do jazdy głównie w terenie (ale czasem też chciałbym pojeździć po miejskim torze motocrossowym). Na quadach nigdy nie jeździłem i nie chciałbym się połamać ;) Mam 19 lat, jestem dosyć słusznej postury (185 wzrostu ~95 kilo). Dobrze by było, jakbym mógł zabrać na niego druga osobę, albo jakiś pakunek.
Nie mam najmniejszych problemów ze sprowadzeniem pojazdu zza granicy. Chciałbym też zarejestrować go w taki sposób, abym mógł nim jeździć na prawo jazdy kategorii b.

Prosiłbym również o podanie dodatkowych rzeczy jakie wypadałoby dokupić razem z quadem.

Dobrze by było jakby cena quada wynosiła około 5000 euro (+-500) (~17.000zł)

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » czw 17 kwie, 2008

W cięższy teren ciężko znaleść coś do 17 tys. i to 2-osobowego
Yamaha Raptor, BRP DS 650, Kawasaki KFX 700 typowe turystyczno-sportowe z dużym zapasem mocy i co najważniejsze do tej ceny napewno coś znajdziesz.
Z zarejstrowaniem nie ma problemu. A dokupić jeżeli chciałbyś częśto śmigać po ulicy to dodatkowy komplet kół (felga+opona) na asfalt
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Igrex

A czy 600+ silniki nie są za mocne dla początkującego?

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » czw 17 kwie, 2008

Zawsze można przykręcić gaz. Jeżeli ktoś jest kompetentny i jeździ z rozwagą a nie żeby się lansować i pokazać jaki to kozak to myśle że obycie ze sprzętem nie jest takie bardzo ważne. Pośmigasz trochę po torze i nauczysz się. Kup dobry kask,ochraniacze itp.

A jeździłeś na motorach?
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Igrex

Na motorach nie jeździłem... A co do ostrożności to chyba dam rade. Jak jeżdżę samochodem to znajomi zawsze mi narzekają, że zbyt ostrożnie, ale nie ma co ryzykować i szaleć ;)

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » czw 17 kwie, 2008

Popieram postawę :oklaski: Mogę cie pocieszyc ze za 17 tys to całkiem sporo można juz kupic. Jakąs Honde, może Grizlaka? Zresztą niedawno widziałem Polarisa 800 za 18 tys. Jak poszukasz to znajdziesz na 100%.
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

SENSI

Post autor: SENSI » ndz 20 kwie, 2008

myślę ze Polaris Sportsman HO 500 jest bardzo dobrym sprzętem, i polecam go naprawdę najlepiej jakąś 500. A do 17 tys to znajdziesz spokojnie roczniki od 2004-2006.

Awatar użytkownika
abel
Kontakt:

Post autor: abel » ndz 20 kwie, 2008

A może Yamaha Kodiak 400. Jest to dosyc mocny sprzęt dla początkującego i wytrwały :D
ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ--------------------------------ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

misiek
Kontakt:

Post autor: misiek » sob 26 kwie, 2008

panowie czytam i się wacham poradzcie !! szukać np. kodiaka czy ranhera a może coś innego?? kanieczno 4x4 styl "raptor "mnie nie kręci (hilfe) :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”