CF MOTO C-Force 820 LE - miał ktoś do czynienia?
-
- Quad:: cf moto 500
- Imię: Jaca
CF MOTO C-Force 820 LE - miał ktoś do czynienia?
Witam Kolegów!
Dawno mnie tu nie było...
Pytałem już na "innym" forum ale odzewu brak
Czy myślicie że warto dopłacić kilka tyś. i kupić C-Force 820?? za miesiąc chcę kupić nową CFkę, na pewno będzie to X8, jednak ciekawi mnie ta nowa wersja, nigdzie nie ma o niej informacji od użytkowników, czyżby miała słabe wzięcie??
Może ktoś polecić dobry sklep/Serwis w Województwie Mazowieckim? , mam już jeden na oku pod Warszawą, ale chyba nie mogę napisać nazwy, nie chcę mieć potem walki z Januszami z serwisu.
Pozdro!!
Dawno mnie tu nie było...
Pytałem już na "innym" forum ale odzewu brak
Czy myślicie że warto dopłacić kilka tyś. i kupić C-Force 820?? za miesiąc chcę kupić nową CFkę, na pewno będzie to X8, jednak ciekawi mnie ta nowa wersja, nigdzie nie ma o niej informacji od użytkowników, czyżby miała słabe wzięcie??
Może ktoś polecić dobry sklep/Serwis w Województwie Mazowieckim? , mam już jeden na oku pod Warszawą, ale chyba nie mogę napisać nazwy, nie chcę mieć potem walki z Januszami z serwisu.
Pozdro!!
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Re: CF MOTO C-Force 820 LE - miał ktoś do czynienia?
Tu chyba też nikt ci nie podpowie bo nie widać aby ktoś ją miał na forum.Kiedyś Pingwin opisywał nowości itp w cf moto ale od dawna tu chyba nie zagląda.
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
Ja swoją X8 kupiłem u MUDDEGO z Chotomowa k./Jabłonny , sprzęt przygotowany do odbioru przyzwoicie i na serwis (był tam trzy razy na pierwszych trzech przeglądach-później już sam serwisowałem) też nie mogę narzekać. Cenowo w miarę, można się dogadać . Quada kupowałem w 2013 r. ale chyba się nic nie powinno zmienić.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Na pewno ma inne lampy i eps w standardzie.
co do silnika i info o zmianach nie sądzę aby były jakieś spektakularne
co do silnika i info o zmianach nie sądzę aby były jakieś spektakularne
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Hamulce tarczowe na 4 kołach , tył zamiast tarczy na wale ma teraz tarcze przy kołach jak z przodu , dodatkowo ma blokadę klamki hamulca.
-
- Quad:: cf moto 500
- Imię: Jaca
Dzięki Timi1 za podpowiedź, utwierdziłeś mnie tylko w mojej decyzji bo właśnie tam chcę zajrzeć w sprawie zakupu X8
Póki co zrobiłem już jakieś rozeznanie we własnym zakresie i o tych hamulcach i światłach wiedziałem, liczę że do końca roku znajdzie się choćby jeden ZADOWOLONY użytkownik który mógłby podpowiedzieć czy warto dopłacić parę tysi do 820.
Póki co zrobiłem już jakieś rozeznanie we własnym zakresie i o tych hamulcach i światłach wiedziałem, liczę że do końca roku znajdzie się choćby jeden ZADOWOLONY użytkownik który mógłby podpowiedzieć czy warto dopłacić parę tysi do 820.
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
Po lampach wiele bym się nie spodziewał a i tak pewnie zamontujesz jakiegoś led-a. Natomiast tylny hamulec w x8 był bardzo słaby i generalnie hamulce nastręczały trochę problemów, szczególnie jak się zapowietrzyły. Jeśli w nowej wersji hamulce są tarczowe na wszystkie cztery koła i są to dwa niezależne układy to powinno być znacznie lepiej i za to warto dopłacić. Na brak eps jakoś nie narzekałem aczkolwiek jak teraz mam wspomaganie to widzę , że jest niesamowita różnica w manewrowaniu maszyną. Teraz to nawet w garażu fajnie się quada odwraca. Najlepiej to byłoby przejechać się jednym i drugim i porównać czy warto dopłacić.
Jeszcze w zestawie regulacja podświetlania licznika ja czekam do lutego może z tanieje rocznik 2017
[youtube]http://youtu.be/jOQEpRFwx-I[/youtube]
http://youtu.be/jOQEpRFwx-I
[youtube]http://youtu.be/jOQEpRFwx-I[/youtube]
http://youtu.be/jOQEpRFwx-I