XTP 1000 . Wymiana sprzęgła na sportowe!?
XTP 1000 . Wymiana sprzęgła na sportowe!?
Witam .
Mam Bombe XTP 1000 i zastanawiam się nad wymianą sprzęgła na sportowe ale do końca nie wiem czy warto ? Jest tu ktoś kto miał do czynienia z takowym sprzęgłem i na takim lata ?
Pozdrawiam
Mam Bombe XTP 1000 i zastanawiam się nad wymianą sprzęgła na sportowe ale do końca nie wiem czy warto ? Jest tu ktoś kto miał do czynienia z takowym sprzęgłem i na takim lata ?
Pozdrawiam
Re: XTP 1000 . Wymiana sprzęgła na sportowe!?
Ten quad ma tyle mocy w serii że w zupełności wystarcza na polskie warunki ? Planujesz montaż 30" opon czy coś ?
Ozo Drapers Squad
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Albo większe koła albo do latania na kole non stop. Innego zastawania brak.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Kiler
- Quad:: OUTLANDER 1000 xtp
- Imię: MARIUSZ
Taniej wyjdzie poćwiczyć technike jazdy,wyregulować zawias optymalnie.Mam drugiego 1000 xtp i nadal nie umiem wykorzystać w pełni jego mocy a troche lat już latam.Druga sprawa to na sportowym sprzęgle od razu idzie dużo mocy na koła i przy próbach błotnych będzie kłopot.
DIABLO TEAM ZGIERZ
Opon ani kół na większ nie zamierzam wymianiac Chodzi mi o to jaki ma wpływ na zużycie podzespołów takich jak półosie , przeguby. Chciałbym poznać opinie osób które maja to założone i na tym lataja.
A ze chce zmienić nie znaczy ze mam za mało mocy. Po prostu mnie stać i myśle o zmianie.
A ze chce zmienić nie znaczy ze mam za mało mocy. Po prostu mnie stać i myśle o zmianie.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
matek55 pisze:Po prostu mnie stać i myśle o zmianie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Wiem, że o inna odpowiedź Ci chodzi, ale jak Cię stać i myślisz o zmianie to zmień. Najlepsze i najuczciwsze są własne doświadczenia a nie "urban legend".
Zacznie ukręcać coś albo palić paski albo coś innego to zobaczysz co się bardziej kalkuluje - powrót do oryginalnego i sprzedaż mocniejszego czy naprawy ewentualnych problemów. Ale może w ogóle na to nie będziesz patrzył z punktu finansowego tylko upierdliwości i nieprzewidywalności ewentualnych awarii. Sprawdzisz, podzielisz się spostrzeżeniami na forum - cenne dla innych i ostatecznie sam zdecydujesz czy było warto. Zauważ też, ze każdy inaczej jeździ i to że gdzieś, komuś coś się może sypać po takiej zmianie nie znaczy że u Ciebie będzie podobnie.
Powodzenia
Zacznie ukręcać coś albo palić paski albo coś innego to zobaczysz co się bardziej kalkuluje - powrót do oryginalnego i sprzedaż mocniejszego czy naprawy ewentualnych problemów. Ale może w ogóle na to nie będziesz patrzył z punktu finansowego tylko upierdliwości i nieprzewidywalności ewentualnych awarii. Sprawdzisz, podzielisz się spostrzeżeniami na forum - cenne dla innych i ostatecznie sam zdecydujesz czy było warto. Zauważ też, ze każdy inaczej jeździ i to że gdzieś, komuś coś się może sypać po takiej zmianie nie znaczy że u Ciebie będzie podobnie.
Powodzenia
V2.....sound of madness
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
nooo Robsson pieknie napisane.
Też jestem zdania ze jak kolege stac to zakładaj i tyle.
Też jestem zdania ze jak kolege stac to zakładaj i tyle.
Witajcie po dłuższej przerwie ,
A więc sprzęgło udało się wymienić i mam założone od Mavericka + mocniejszy pasek i większa obudowa. Bomba wyrywa do góry od strzała kciukiem , nie ma żadnych uślizgów i znacznie lepiej jest przenoszona moc.
PS: Montował ktoś powercommander do Canama ? Daje to coś po dobrym wystrojeniu ?
Pozdrawiam
A więc sprzęgło udało się wymienić i mam założone od Mavericka + mocniejszy pasek i większa obudowa. Bomba wyrywa do góry od strzała kciukiem , nie ma żadnych uślizgów i znacznie lepiej jest przenoszona moc.
PS: Montował ktoś powercommander do Canama ? Daje to coś po dobrym wystrojeniu ?
Pozdrawiam
Pomoże ale raz PC + odpowiedni tłumik, a dwa dodatkowy tuner który to wszystko dobrze ogarniematek55 pisze:Witajcie po dłuższej przerwie ,
Pozdrawiam
Ozo Drapers Squad