Tłumik przelotowy
Tłumik przelotowy
Witam mam pytanie czy tłumik przelotowy w ogóle coś daje poza dzwiękiem
Czy quad ma lepszą reakcje na gaz?
Czy quad ma lepszą reakcje na gaz?
Re: Tłumik przelotowy
Jeśli dasz tylko przelot i nic więcej to z dużym prawdopodobieństwem quad będzie słabszy. Ale będą "marchewy/strzały" i będzie głośniejszy
V2.....sound of madness
Jeżeli piszesz ze będzie słabszy to po co goście co jeżdżą na torach na yfz trx czy ltrach mają wszyscy przeloty?
- Tomek_LS500cb
- Quad:: lucky star 500cb
- Imię: Tomek
Bo do tego drogi kolego stroji sie mapy zaplonu... badz tez zestraja gazniki... samo zalozenie przelotu to jest szybsze wydostanie spalin z ukladu wydechowego.... a w przypadku zlego zestrojenia gaznikow badz zle dobranej mapy zaplonu z komory spalania zamiast spalin wydostanie sie czesc mieszanki ktora dopali sie w ukladzie wydechowym... daje to w skrocie "marchewy" z tlumika.... powodujac przy tym wypalanie gniazd zaworowych badz tez nadpalanie samych zaworow... co w nastepstwie prowadzi do utraty kompresji i wtedy to juz mocy nie bedziesz mial wcale
Moze napisz jaki masz plan na modyfikacje... jaka posiadasz maszyne i w jakim celu chcesz zamontowac przelot...
A jezeli mowa o yfz ltr czy tez innych torowkach to uwierz mi ze napowno nie pozakladali przelotow bo fajnie warcza i ze same w sobie daja moc... nie mowie ze nie... bo w poloczeniu z dobra regulacja mieszanki i strojeniu maszyny.... robia robote
Moze napisz jaki masz plan na modyfikacje... jaka posiadasz maszyne i w jakim celu chcesz zamontowac przelot...
A jezeli mowa o yfz ltr czy tez innych torowkach to uwierz mi ze napowno nie pozakladali przelotow bo fajnie warcza i ze same w sobie daja moc... nie mowie ze nie... bo w poloczeniu z dobra regulacja mieszanki i strojeniu maszyny.... robia robote
Mam quada adly 500 jest tam identyczny silnik jak przy predatorze jest tam zwykły wydech a chce kupić taki jak jest orginalnie w predatorze czyli ten pure polaris http://img.auctiva.com/imgdata/1/7/9/1/ ... 5950_o.jpg
odświeżam
- Paulus71
- Quad:: Renia 1000 XXC
- Imię: Paweł
nawet jeśli silnik został opracowany na podstawie (podrobiony) polarisa to nie znaczy że ma jego parametry i że będzie na tym tłumiku dobrze chodził bez ingerencji w mieszankę
jeśli masz dobrego gaznikowca to możesz włąściwie założyć dowolną puszkę , nawet od motocykla i dać do zestrojenia
oprócż ryku zyskasz może 3konie i podziw kolegów pod błokiem
jeśli masz dobrego gaznikowca to możesz włąściwie założyć dowolną puszkę , nawet od motocykla i dać do zestrojenia
oprócż ryku zyskasz może 3konie i podziw kolegów pod błokiem
mods in progress :-)
On nie jest podrobiony tylko jest to Silnik Subaru montowany w wielu quadach między innymi w Polarisie czy w Adly i nie chodzi mi wyłącznie o dźwięk a głownie o reakcje na gaz.Według mnie teoretycznie jeżeli będzie łatwiej przepchać mu spaliny to się powinna poprawić reakcja na gaz czy tak? Jeżeli nie poprawcie mnie.
Dodam jeszcze ,że jest tam taki sam gaźnik jak w Polarisie czyli ten Mikuni.
Dodam jeszcze ,że jest tam taki sam gaźnik jak w Polarisie czyli ten Mikuni.
Nie masz racji, wszystko zależy od optymalizacji dawki paliwa.
Ozo Drapers Squad