Witam wszystkich
Przy odpalaniu często słyszę dziwne stuki z prawej strony. Tzn. jeżeli już się pojawiają to quad nie chce zapalić. Spróbuję dodać filmik:
Czy to może być łożysko jednokierunkowe?
Mam pytanie również o postojówki. Tylna mi się świeci cały czas po przekręceniu zapłonu. W lampie przedniej mam dwie żarówki srebrne ( czy to znaczy spalone?). Wymieniłem je, ale dalej nie świecą. Mam za to poprowadzony kabel przed lampę ( nie wiem po co ) i tam postój świeci. Jak powinno być prawidłowo?
Z tego co wiem w Lucku bezpiecznik jest tylko jeden. mam rację?
Pozdrawiam
Stuki puki z prawej, postojówki
- d_felini
- Quad:: Lucky Star 250
- Imię: Darek
Stuki puki z prawej, postojówki
- Załączniki
-
- 20150523_11484511.jpg (54.38 KiB) Przejrzano 1616 razy
Re: Stuki puki z prawej, postojówki
Miałem to samo. Po prostu rozrusznik nie ma siły obrócić wałem jak jest kompresja i go cofa i tak w kółko. Zaczął bym od sprawdzenia akumulatora, a jak on jest odpowiednio naładowany to napewno wina rozrusznika. U mnie był winien rozrusznik.
- d_felini
- Quad:: Lucky Star 250
- Imię: Darek
Re: Stuki puki z prawej, postojówki
Aku ma 6 miesięcy, sprawdzałem u sprzedawcy i niby jest ok. Napięcie pokazuje w porządku.
Rozrusznik założyłem kilka miesięcy temu chiński po przeróbkach. Może faktycznie jeszcze go rozkręcę i zobaczę jak działa na sucho.
Rozrusznik założyłem kilka miesięcy temu chiński po przeróbkach. Może faktycznie jeszcze go rozkręcę i zobaczę jak działa na sucho.