WIELKA DZIURA !!!!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
misio_89
Imię: PAWEŁ

WIELKA DZIURA !!!!

Post autor: misio_89 » ndz 12 paź, 2014

Wita
Mam w głowie wielką dziurę poszukuję quada do 24000
yamaha nie podoba mi się
kawasaki 750 każdy odradza
honda nie podoba mi się
cf moto x8 fajne ale opinie różne
access 700 mało opini (albo porażka albo coś możliwego ??) znalazłem jakąś opinie to pisało że totalna masakra

może ktoś coś pomoże ??

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: WIELKA DZIURA !!!!

Post autor: DKfan » ndz 12 paź, 2014

misio_89 pisze:Wita
Mam w głowie wielką dziurę poszukuję quada do 24000
yamaha nie podoba mi się
kawasaki 750 każdy odradza
honda nie podoba mi się
cf moto x8 fajne ale opinie różne
access 700 mało opini (albo porażka albo coś możliwego ??) znalazłem jakąś opinie to pisało że totalna masakra

może ktoś coś pomoże ??
Zależy jak chcesz jeździć, czy masz doświadczenie jakiekolwiek z quadami.
Yamaha ma wiele zalet, doskonale chodzi w błocie, wodzie, jest bardzo lekka i łątwa do kontrolowania. Fantastycznie zjeżdza z najtrudniejszych górek, do podjazdów wymaga montażu wszystkich gratów czyli skrzynki, wyciągarki i co tam jeszcze masz z przodu w celu zbalansowania rozkladu masy. Nie nadaje sie dla 2 dorosłych osob.
BF750 opinie o niej pochodzą prawdopodobnie od osob ktore nie mialy nigdy stycznosci z tym quadem lu kupily szmelc za pare groszy. Fantastyczne oddawanie mocy, niesamowity dzwiek, gigantyczny potencjal tuningowy. Swietna blokada przedniego mostu, w wielu przypadkach proste naprawy. Dzieki mocy swietnie wchodzi pod gorki, znosi zakladanie duzych opon blotnych, wygodny dla 2 osob. Minus troche ociezaly dla milosnikow szybkich szutrow.
X8 pojazd do turystyki, b wygodny dosc szybki ale jako pojazd dlugi i ciezki (120kg ciezszy od Yamahy!) nie nadaje sie jako pojazd do jazdy technicznej i sportowej. Sa magicy ktorzy na tym jezdza ale ci ktorzy oczekuja od maszyny wiecej niz wgodnej maszyny turystycznej juz sie zastanawiaja czy kupic Grizzly czy Renegade.
Acces, fajny sprzet ze slabo rozwinieta siecia serwisowa i kiepskim dostepem do czesci....chyba wiecej nie musze pisac.

Z tych ktore opisalem polecam Grizzly lub BF750, tego ostatniego mozna kupic taniej i w lepszym stanie. Jakkolwiek wybor zalezy od tego jak bedziesz chcial jezdzic
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

misio_89

chce tego quada do spokojnej jazdy np zwodowanie skutera przejazdzka z dziewczyna po lesie.
Zero błota zero topienia wszystko spokojna jazda no czasem baczek jakis to normale ale woda i błoto to z daleka
ale z kim nie rozmawiam to mówi że od kawy to z daleka i to bardzo daleka
a co myślicie o tym
http://olx.pl/oferta/kawasaki-brute-force-750-quad-zamiana-CID5-ID7iftZ.html#1f39d007ab

Awatar użytkownika
DKfan

Znam 4 osoby jeżdżące BF, zadna z nich nie ma mniej niż 8000km, jedna ma prawie 14000km, wszystkie jeżdżą i to bardzo ostro. Przy przebiegu ok 4000-5000km siadaja łożyska w górnychwahaczach,trzeba wymienic na tuleje metalowo-plastikowe. To jedyna regularna przypadlosc tego quada. Czasem dolnełożysko kolumny kierownicy ale to blizej 10.000
Do jazdy we 2 Kawa zdecydowanie sie nadaje, przy tym nadal pozwala na dosc ostra jazde.

Trudno coś o tym egzemplarzu powiedziec na odleglosc, Mało doposażony ale cena bardzo atrakcyjna. Na pierwszy rzut oka trudno sie do czegos przyczepic. Camo nie powycierane, bagazniki proste. Opony typowe do szutrów i do górek. Trzeba zadzwonic i pogadac jaki przebieg, jaka historia quada. W kazdym razie wygladab ciekawie
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

misio_89

A słyszałem od mechaników i ludzi że tam problemy z jakimiś silniczkami i w ogóle problemowe są .
Jesteś pierwszą osbą która mi go poleca a szczerze na samym początku o nim myślałem ale każdy mówi NIE :(
A moze coś więcej o tym accessie wiesz ?? czy jest to coś wart. W sensie awaryjności i takie tam bo że serwisów nie ma to już wiem i cześci też a jak z resztą.

Awatar użytkownika
DKfan

No właśnie, jakimi silniczkami?
Problemy zaczynają się gdy we właściwy sposób nie dba sie o quada, ale dotyczy każdego modelu. Każdy z dostępnych na rynku quadów ma swoje charakterystyczne dla niego problemy BF nie ma ich więcej niż inne i tylko brak jakiejkolwiek kulltury technicznej może doprowadzac do takich opinii. Zarówno prdzedni most jak i tylny wymagaja olei o okreslonej specyfikacji. Zły olej moze doprowadzic do zlego dzialania blokady przedniego mostu lub zniszczenia hamulca w tylnym. Oleje nie sa drogie i latwe do kupienia, trzeba jednak miec ochote zajrzec do instrukcji a nie serwisowac quady w przeswiadczeniu wlasnej nieomylnej wiedzy.
Stosowanie włąsciwych olei odwdziecza sie sprawnym dzialaniem najlepszej blokady przedniego mostu na rynku i tylnego hamulca w kompieli olejowej w ktorym nie trzeba zmieniac "klockow hamulcowych" nawet przez kilka lat intensywnej eksploatacji.
Starsze modele wyposazane byly w 2 gazniki ktore przy regualcjach nalezalo synchronizowac, owszem to moglo byc bardziej klopotliwe. Ty natomiast masz budzet na pojazd na wtrysku wiec nie widze zadnego problemu.

Uwierz mi ze nie warto kupowac sprzetu z kiepskim dostepem do czesci, moze sie okazac ze na czesc czekasz kilka miesiecy i kosztuje kilkakrotnie drozej niz do BF czy Grizzly
M&M sQuad

misio_89

Dzieki wielki za informacje chyba przekonales mnie do zakupu BF tylko musze znalezc ladnego i z malym przebiegiem :-)

misio_89

A wiec tak rozmawialem z o tym co wyslalem linka koles mowi ze nie topil ani nic zwiazane z taka jazda ma gospodarstwo quada uzywal do poruszania sie po nim teraz nie ma kto jezdzic wyminil przedni dyfer bo byl gdzies na kuligu i zamarzlo cos czy jakos tak i kupil drugi ten pierwszy doda przebieg 4450 mil rok jest zly napisany bo jest on z 2008 co myslicie o nim

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » ndz 12 paź, 2014

Skoro zamazło coś to pewnie jednak w wodzie śmigał i dostałą sie woda do dyfra.......
Jeśli chodzi o problem z silniczkiem, to pewnie akutator, zależy jak padnie, kumpel jeżdzi ponad rok i jest spoko, choć troche roboty i zrobił by.
A gadanei sprzedającego, że nie robił tego czy tamtego, daj spokuj, co bys powiedział sprzedając maszyne.....
NIe szukaj quada z niskim przebiegiem , bo w kawie bezproblemu można zmniejszyć ilośc km, ale bodaj jest problem z motogodzinami. Szukaj quada z dobrym silnikiem i podzespołami.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » ndz 12 paź, 2014

Do Twojej jazdy ja bym wziął CF X8, z tego co wiem kolega z forum Latający Artek sprzedaje swojego.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”