Witam,
Niestety mam pewien problem, mianowicie nie mogę znaleźć nr. vin swojego quada.
Kupując go gościu mi powiedział, że jest to 2001 r. ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić... Zamawiałem części własnie do takiego modelu GRIZZLY 600 2001r. Łożyska tylne koła pasowały. Zamówiłem również przegub przedni zewnętrzny (EPI WE271025) i się okazało, że jest o jakieś 15mm za krótki ;o.
Czy jest możliwość jakiegoś innego sposobu sprawdzenia roczniku pojazdu? Może wysłać zdjęcia to coś pomogą? A może jakieś inne sugestie ?
Bardzo proszę o odpowiedź oraz z góry dziękuję.
Yamaha GRIZZLY 600. Problem z rozpoznaniem rocznika
-
- Quad:: Yamaha Grizzly 700. 2014
- Imię: Sylwester
Re: Yamaha GRIZZLY 600. Problem z rozpoznaniem rocznika
Chicken pisze:Witam,
Niestety mam pewien problem, mianowicie nie mogę znaleźć nr. vin swojego quada.
Kupując go gościu mi powiedział, że jest to 2001 r. ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić... Zamawiałem części własnie do takiego modelu GRIZZLY 600 2001r. Łożyska tylne koła pasowały. Zamówiłem również przegub przedni zewnętrzny (EPI WE271025) i się okazało, że jest o jakieś 15mm za krótki ;o.
Czy jest możliwość jakiegoś innego sposobu sprawdzenia roczniku pojazdu? Może wysłać zdjęcia to coś pomogą? A może jakieś inne sugestie ?
Bardzo proszę o odpowiedź oraz z góry dziękuję.
Moze byc kradziony .
No właśnie też mi taka myśl przeszła przez głowę. Ale jest możliwość ustalenia rocznika bez VIN? Czy jestem skazany na tzw. metodę prób i błędów(zakup części do momentu aż dopasuje)?
Nr VIN masz z lewej strony z przodu na dolnej części ramy jest on delikatnie nabity, bądź pod siedzeniem naklejki jeśli wyszedł jako pojazd rolniczy w tych latach były nadawane krutkie nr VIN 12 cyfrowe i do tego należy dodać początkowy kod który zdobędziesz w serwisie Yamahy ja też tak ustalalem
smak wolności ---- try this