EGLMOTOR LYDA203E-9 [HAMULCE]

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
damian776
Quad:: EGL 250

EGLMOTOR LYDA203E-9 [HAMULCE]

Post autor: damian776 » pt 08 sie, 2014

Witam kilka dni temu starly mi sie tylnie klocki i wylecial caly plyn hamulcowy.Dzisiaj zalozylem nowe klocki i wlałem DOT4 lecz mam dziwny problem z odpowietrzeniem przy odpowietrzaniu leci mi z tego miejsca olej(zdjecie ponizej)

Obrazek

czy to jest normalne bo za male cisnienie oleju czy jak??

odpowietrzam tak:

podlanczam przezroczysty wezyk do odpowietrznika(zdjecie ponizej)

ktory idzie do zbiorniczka z olejem,pozniej pompuje hamulec nozny odkrecajac odpowietrznik olej idzie lecz przy mocniejszym odkreceniu ida pecherzyki powietrza(moze idzie powietrze przez odpowietrznik)

Obrazek

Moze zle odpowietrzam?ma ktos jakis poysl co zrobic z tym fantem zeby hamulce smigaly??

Dzieki z gory za pomoc,Pozdrawiam

piotrotes

Re: EGLMOTOR LYDA203E-9 [HAMULCE]

Post autor: piotrotes » pn 11 sie, 2014

nie dawno wymieniałem pompę w swoim identycznym quadzie i wbrew pozorom nie jest tak źle (ja się chrzaniłem długo, nie mogłem odpowietrzyć, bo pompa była uszkodzona)

z tego miejsca co wskazujesz nie może lecieć i zapewne te lewe powietrze właśnie tam się dostaje

jaczdz
Quad:: EGLMOTOR 250

Re: EGLMOTOR LYDA203E-9 [HAMULCE]

Post autor: jaczdz » czw 28 sty, 2016

Witam.
Mam obecnie taki sam problem. pojechałem na małą plaże i podczas ostrego hamowania wyciekł mi płyn właśnie tamtędy co pokazujesz. Rozebrałem całe hamulce tam pod tą śrubą jak rozbierzesz zacisk w środku jest oring. Jak jest mało okładzin i klocki są cienkie to trzpień od tłoczka targa oring i przez to Cieknie. Trzeba wymienić oring i założyć nowe klocki. zalać od nowa płynem i odpowietrzyć i ma być ok.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”