Nietypowa prośba o pomoc doradzcie.

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
pralacik
Quad:: brak
Imię: marcin

Nietypowa prośba o pomoc doradzcie.

Post autor: pralacik » sob 12 kwie, 2014

Witam wszystkich,bardzo proszę o pomoc w doborze najlepszej maszyny dla mnie.
Hmmm na dobra sprawę sam nie wiem czego chce,jedno jest pewne chciałbym odreagować tydzień spędzony w ciężarówce, cos czym można poswirowac pojezdzic po asfalcie np. nad jezioro a takze po lasach,blisko domu mam tez tor motocrossowy,na dobra sprawę chce jakiegoś quada nie motocykl(mam sztywna lewa noge-minimalne zgiecie)wiec motor odpada. Zastanawialem się nad tym egl300 mad max ale to chinczyk odpada chce cos markowego.Kwota jaka mogę wydac to ok 15000zł. Ogladalem yamahy gryźli ale 700 ciężko kupic za 15000 w dobrym stanie a i slyszalem ze strasznie dużo pala.Chcialbym cos mało awaryjnego 15000zł to dla mnie bardzo dużo pieniędzy tak na dobra sprawę to chyba jedyna taka moja inwestycja w tym zyciu stad moje prosba o pomoc.
sa jakies quady np. yamahy cos ala ten mad max? Pozdrawiam i oczekuje na jakies propozycje dla mnie dzieki

linhai
Quad:: Yamaha Blaster
Imię: Kuba

Re: Nietypowa prośba o pomoc doradzcie.

Post autor: linhai » sob 19 kwie, 2014

Witam!Chciałbym kupić quadzika,ale prosiłbym o waszą opinię na temat marki LINHAI 250 Ranger Explorer .Pozdrawiam i dziękuję . :I love YAMAHA:

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Nietypowa prośba o pomoc doradzcie.

Post autor: DKfan » pn 21 kwie, 2014

Pralcik
Zacznijmy od spalania, jeżeli szukasz czegoś oszczędnego skup się na pojemności poniżej 500ccm , chociaż spalanie quada tak naprawdę zależy od stylu jazdy i terenu. Na szybszych odcinkach słabego quada będziesz cisnął do oporu i spalanie nie będzie wcale niskie.

Przy Twoich problemach z nogą skup się na quadach przeprawowych gdzie pozycja siedząca jest nieco wyższa i nie musisz podkurczać nogi.
Szukaj tylko i wyłącznie pojazdu 4x4 bo szybko zacznie Cię wkurzać że każda kałuża głębsza niż 20cm to koniec Twojej jazdy.

Co mogę Ci polecić w tym budżecie?

Ze sprawdzonych bardziej leciwych konstukcji
Yamaha Bruin 350
Kawasaki KVF 360
Suzuki Eiger 400

Wiele egzemplarzy będzie bez prawa rejestracji, sprowadzonych, wyeksploatowanych jednak jeżeli trafi się zadbany egzemplarz warto go kupić.

Z nowszych
Kymco MXU 400/450
Kymco MXU 500

Z Kymco w zasadzie każdy będzie zarejestrowany, jakość niższa niż Japończyków lecz o niebo lepsza niż Chińskich zabawek. dostępność części niezła, ceny na zadowalającym poziomie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”