Zmiana rozmiaru opon , oraz zębatki.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Berry
Quad:: Kingway loncin 250 CDI spider 2

Zmiana rozmiaru opon , oraz zębatki.

Post autor: Berry » pt 04 kwie, 2014

Witam
Mam chińczyka na kołach przód 21x7-10 i tył 20x10-10, przyznam że przy takim rozmiarze opon wyjazd po jakimś pagórzastym terenie w dużym stopniu wytrzepie mi tyłek a nie sprawia frajdę z jazdy. Dodam też że opony mam raczej drogowe i nie ładuje 0.6 bara a 0.2 bo przy wyższym ciśnieniu czuje się jakbym jechał pociągiem...
Zastanawiam się nad zmiana opon na rozmiary w przybliżeniu 23x7x10, 23x10x10 i zmianę zębatki na większą, czy to ma jakiś sens, najważniejsze abym nie stracił na mocy,a miał w końcu komfort jazdy.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Zmiana rozmiaru opon , oraz zębatki.

Post autor: DKfan » pt 04 kwie, 2014

Nic za darmo, na większych kołach zwiększy Ci się dzielność terenowa pojazdu i zwiększy V/max, ale spadnie przyspieszenie.
Jak zwiększysz zębatkę wzrośnie Ci przyspieszenie ale spadnie V/max, może to się skompensuje, może nie. Trzeba by policzyć.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”