Koła gorilla 30" (XMR) pasują do zwykłego outlanda?
Koła gorilla 30" (XMR) pasują do zwykłego outlanda?
Witam,
mam outlandera LTD 800R i chciałem założyć opony Gorilla 30" od XMR-a.
Pan w salonie BRP stwierdził że 30" to za duże koła i będą obcierać, ponieważ XMR ma wyższe amortyzatory. Mam pytanie, czy ten pan z salonu ma rację ewentualnie czy ma ktoś jakieś tańsze rozwiązanie niż wymiana amortyzatorów żeby założyć Gorille 30"?
mam outlandera LTD 800R i chciałem założyć opony Gorilla 30" od XMR-a.
Pan w salonie BRP stwierdził że 30" to za duże koła i będą obcierać, ponieważ XMR ma wyższe amortyzatory. Mam pytanie, czy ten pan z salonu ma rację ewentualnie czy ma ktoś jakieś tańsze rozwiązanie niż wymiana amortyzatorów żeby założyć Gorille 30"?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Koła gorilla 30" (XMR) pasują do zwykłego outlanda?
zupełnie nie rozumiem tylko po co Ci te opony ?
jeżeli Ci to pomoże to zille 30 " wchodzą do renegade 800 na starej ramie, trzeba delikatnie plastiki podciąć (nadkola) ale się mieszczą
wszystkie xmr-y, które znam dawno maja pościągane te gorille i założone normalne opony...
zwróć uwagę na ich szerokość, szczególnie z tyłu, bo jest tak samo wąska jak przód...
jeżeli Ci to pomoże to zille 30 " wchodzą do renegade 800 na starej ramie, trzeba delikatnie plastiki podciąć (nadkola) ale się mieszczą
wszystkie xmr-y, które znam dawno maja pościągane te gorille i założone normalne opony...
zwróć uwagę na ich szerokość, szczególnie z tyłu, bo jest tak samo wąska jak przód...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
stary jak lubisz błotko to zakładaj gorille , u mnie w ekipie latają 4 szt. xmr i wszystkie mają ori opony, i na inne nie zmieniam, tylko zawieszke utwardzisz 2,5cm tulejki pod sprężyny dasz i będzie git, ewentualnie plastik podciąć, a fele 14" masz????
ATV polska. pl
Błoto, błotko i błeto inaczej nie myślałbym nawet o takich oponkach.
Tył ma być tak samo wąski ponieważ ma iść w koleinie po przednim kole, a nie tracić energię na poszerzenie koleiny.
Chciałbym się obyć bez wycinania plastików.
Alternatywą jest jeszcze mudzilla 27" (XMR 650) ale trudno je dostać, a w salonie BRP są droższe od opon gorilla:(
Tył ma być tak samo wąski ponieważ ma iść w koleinie po przednim kole, a nie tracić energię na poszerzenie koleiny.
Felg jeszcze nie mam:/Zabłocony pisze:, ewentualnie plastik podciąć, a fele 14" masz????
Chciałbym się obyć bez wycinania plastików.
Alternatywą jest jeszcze mudzilla 27" (XMR 650) ale trudno je dostać, a w salonie BRP są droższe od opon gorilla:(
-
Jest jeszcze kwestia tego, jak "zwykła" 800 pojedzie na takich dużych oponach: kwestia przeniesienia napędu, przyspieszenia/prędkości. XMR ma inne przełożenie specjalnie pod 30 cali.
- Lukas82
- Quad:: XMR
- Imię: Łukasz
nie wiem czy przeguby sa podobne bo ta opona jest troche wymagajaca od napedu, ja juz raz ukrecilem przeguba...
co do opon to nie wymienilbym na zadne inne no chyba ze ktos kupuje XMRa na szutry tylko po co ....
co do opon to nie wymienilbym na zadne inne no chyba ze ktos kupuje XMRa na szutry tylko po co ....
Jednak weszły gorille , z przodu musiałem wsadzić tulejki usztywniające zawieszenie, natomiast z tyłu przerobiłem lekko amortyzatory pneumatyczne żeby można było wpompować więcej powietrza w celu usztywnienia.
https://picasaweb.google.com/1147551022 ... zp3E5a3yXw
https://picasaweb.google.com/1147551022 ... zp3E5a3yXw